Event: AgriFood meets Geo-informatie

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgriFoodTech

Benieuwd naar visies, beleid & innovaties in de Agri & Food sector en het enorme belang van geo-informatie daarbij? Kom 14 september luisteren, leren, ontmoeten en vooral bijdragen aan deze interactieve kennis- en netwerkdag.

Event: AgriFood meets Geo-informatie

Het doel van deze dag is te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van het voedselsysteem.

Digitalisering en dataficering agrarische sector

De agrarische sector digitaliseert en dataficeert in razend tempo en de locatie (geo) speelt hierbij een belangrijke rol. Denk aan precisielandbouw (drones, satellieten, sensoren, gps) waardoor boeren en tuinders veel zuiniger omgaan met nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen. Maar met slimme geo-logistiek en -marketing kunnen ook voedselketens verkort en verduurzaamd worden. Zoals slimme, eenvoudige mobiele apps die tijdig waarschuwen voor droogte of ziekten. Centraal staat de vraag: Hoe kan geo bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem?  Geo- data kan boeren helpen bij het ontwikkelen van nieuwe diensten in de groene ruimte, het opwekken van energie of het verlenen van zorg.

Deze dag is een samenwerking van ZLTO, HAS Hogeschool en Ruimteschepper.

Interesse? Bekijk op de website http://agrifoodmeetsgeo.nl het gehele programma. Je kun je ook direct aanmelden.

Meer informatie over ZLTO:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over HAS Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!