Event: Dear Future in Tilburgse Spoorzone van 23 t/m 29 september

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Tilburg

De gemeente Tilburg is mede-organisator van het festival Dear Future dat van 23 t/m 29 september plaatsvindt. Voorheen heette dit de European Social Innovation Week. Op het festival zijn onder meer lezingen, workshops, exposities en optredens.

Event: Dear Future in Tilburgse Spoorzone van 23 t/m 29 september

De gemeente organiseert 9 programmaonderdelen op het evenement. Themabijeenkomsten van de gemeente zijn onder meer: 'energieneutraal bouwen', 'gezondheid in relatie tot openbare ruimte' en 'hoe ziet jouw toekomst in Europa er uit?'. Ook werkt de gemeente mee aan andere organisatieonderdelen. 'De financiering van het MKB' bijvoorbeeld en 'klein wonen: trend of hype'. Inwoners kunnen veel sessies gratis bijwonen. Informatie daarover staat op de website dear-future.nl.

5 vernieuwende projecten maken kans op de Social Innovation Award 2017. Burgemeester Peter Noordanus reikt deze prijs uit op 29 september. Stemmen kan via de website dear-future.nl.

Nieuwe oplossingen

Bij sociale innovatie werken burgers, ondernemers, het onderwijs en lokale overheden samen.
Deze samenwerking leidt  tot nieuwe oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Op het evenement komen ieder jaar duizenden bezoekers uit de regio en (ver) daarbuiten in Tilburg bij elkaar om hun inzichten te delen. Betrokken organisaties zijn naast de gemeente onder meer Midpoint Brabant, De Wever, Fontys, Theaters Tilburg en Tilburg University.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!