Finalisten titel 'Nationaal Icoon' bekengemaakt

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Brainport

De tien finalisten voor de titel van Nationaal Icoon zijn bekend. Het betreft baanbrekende, innovatieve technologie├źn in bijvoorbeeld de energie-, voedsel- en watervoorziening, de gezondheidszorg en de mobiliteit. Drie finalisten komen uit de Brainport regio.

Finalisten titel 'Nationaal Icoon' bekengemaakt

Foto: minister Kamp en de tien finalisten

De innovaties dragen bij aan biodiversiteit, ecologie en duurzaam gebruik van grondstoffen. De tien finalisten presenteerden zich woensdag 7 september op het ministerie van Economische Zaken aan het publiek.

"Nederlandse economie wereldwijd concurrerend"

Minister Kamp, Economische Zaken: "De benoeming van de Nationale Iconen onderstreept de Nederlandse ambities om technologische oplossingen te ontwikkelen voor wereldwijde maatschappelijke opgaven zoals het voedseltekort, de vergrijzing of digitale veiligheid. Door extra te investeren in innovatie blijft de Nederlandse economie wereldwijd concurrerend."

Oktober bekendmaking titel 'Nationaal Icoon'

Uit de ruim zestig hoogwaardige inzendingen koos een jury onder leiding van Hans Wijers de tien finalisten, waarvan drie uit de Brainport regio. In oktober van dit jaar wordt de uitslag van de finale bekend. In 2014 werd de verkiezing voor het eerst georganiseerd. Destijds werden er vier Nationale Iconen benoemd: gekweekte stamcellen, Quantum Technologies, Hybride aardappels en de Bioneedle.

Meer informatie over Brainport Development :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!