Finventory kon snel groeien dankzij de verbindingen bij Frame21

  • Zakelijke dienstverlening

Het business center Frame21 vlakbij de autostrade A17 in Roosendaal is een ideale plek voor bedrijven die zich tussen Rotterdam en Antwerpen willen vestigen. Frank Husken besloot er vier jaar geleden met zijn bedrijf Finventory neer te strijken. “Mede dankzij de enorme flexibiliteit bij Frame21 heeft mijn bedrijf de afgelopen jaren kunnen groeien.”

Finventory kon snel groeien dankzij de verbindingen bij Frame21

Finventory betrok in 2016 een kleinschalig kantoor en merkte dat Frame21 behalve huisvestiging ook op andere fronten kon ondersteunen. Directeur Frank Husken: “In het begin maakten we gebruik van de telefonie en ontvangstbalie van Frame21, inmiddels regelen we dit zelf.” Husken kon op het moment van starten meteen vertegenwoordigers van een bank ontvangen. We hadden voldoende parkeergelegenheid en waren representatief zonder dat we daar zelf veel voor hoefden te doen.”

Verbinding

Finventory is een echt technisch bedrijf en biedt bedrijven een platform voor monitoring, risicobeheer en collateral management. Doordat de start up was omgeven door verschillende andere bedrijven, werd de marketing al snel uit handen gegeven aan een partij die iets verderop in het gebouw zit. Van weer een andere partij in het pand werden de programmeurs ingeschakeld voor de verdere ontwikkeling van het platform. “Er lopen hier zoveel mensen rond met gespecialiseerde kennis. Dat werkt heel handig wanneer je net start.”

Directeur van Frame21 Michel Maljers: “Hier werkt inderdaad een uiteenlopend gezelschap. We zijn altijd op zoek naar mensen die zelfstandig aan het ondernemen zijn, mensen met een netwerk. Het is fijn dat je de verbinding weet te maken tussen partijen die elkaar goed kunnen ondersteunen.” Naast programmeurs en marketeers heeft Frame21 uitzendbureaus in huis, net als websitebouwers. In het pand zit ook een bedrijf dat vlaggen van boten wereldwijd registreert. “En vergeet de club niet die de warehousing van bol.com en Picknick organiseert.”

Gunstige locatie

Frame21 heeft behalve in Nederland een vestiging in België. Husken: “Ik wilde op de rand zitten tussen Nederland en België. Het feit dat je hier snel omhoog kunt richting Rotterdam en snel weer naar beneden richting Antwerpen, maakte de keuze voor mij heel logisch.” Inmiddels bestaat Finventory uit tien medewerkers en bezetten Husken en zijn medewerkers een flink deel van de vleugel op de derde verdieping. Dat komt neer op zo’n honderd vierkante meter. Maljers: “De bezettingsgraad in het pand is nu 72 procent.”

Frame21

Voorraadfinanciering

Finventory richt zich op risicomanagement voor banken. Husken legt uit dat het bedrijf er in eerste instantie is voor de kredietgever. “We richten ons op voorraadfinanciering. Er komt steeds meer voorraad en die voorraad willen bedrijven financieren, wat ongelooflijk moeilijk is. Het is voor bedrijven namelijk lastig om inzicht geven in voorraad en om werkkapitaal te financieren. Banken hadden hier ook nog geen systeem voor. Wij zijn in dat gat gesprongen.”

Husken, met ervaring in het opzetten van financieringsplatformen en risicomanagement, kende de wereld van de logistiek nog niet. Tijdens het brainstormen over het platform kon Finventory de expertise van een andere partij in het pand van Frame21 goed gebruiken. “Dat was Heylen Group. Daar hebben we veel aan gehad, zij begrijpen nog veel beter dan wij hoe logistiek in elkaar steekt. Heylen Group is ook aandeelhouder achter Finventory”

Het platform als communicatiemiddel

Op dit moment werken meerdere banken in de Benelux met het platform en zijn er een paar die het platform al commercieel gebruiken. Corona heeft bij sommige bedrijven voor een versnelde toegang tot het platform geleid. “Banken die al klant bij ons waren, brachten nog meer bedrijven binnen. Zij willen nu graag meer inzicht hebben.” Soms schrikken bedrijven van de hoeveelheid gegevens die op het platform komen. Tegelijkertijd merken ze dat het platform als communicatiemiddel kan worden gebruikt. “Het is niet alleen een controle, het werkt ook als een dialoog. Dat zagen we bijvoorbeeld bij een bedrijf waar tijdens corona de leveringen uit Azië niet meer binnenkwamen, terwijl de verkopen wel door bleven lopen. Dat kan de bank direct zien op het platform.”

Informatie uit ERP-systeem

Finventory groeit hard en is nu ook begonnen in Duitsland en Groot-Brittannië. “We kijken nu verder dan alleen voorraad en willen gebruiken maken van de informatie uit ERP-systemen. Is er nog meer dat we samen kunnen doen in de werkkapitaalcyclus? Hoe kunnen we leveranciers inzicht geven in het aantal goederen dat ze elders hebben liggen?

Finventory

Hackers

Zo wordt Finventory een steeds breder communicatie platform. Husken: “We halen ongelooflijk veel gegevens op van bedrijven. Dat is vertrouwelijke data en daarom besteden we veel aandacht aan veiligheid, onder andere door het inhuren van externe hackers. Op het moment dat we iets nieuws introduceren, leggen we dat eerst voor aan deze experts die jagen op zwakke plekken.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over Frame 21:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!