Flowserve Campus van groot belang voor arbeidsmarkt in de regio

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Flowserve

De Flowserve Campus in Etten-Leur levert arbeidsplaatsen aan ruim 650 medewerkers en is hiermee de grootste Flowserve vestiging ter wereld en een voorname werkgever in de regio West-Brabant. In de Campus zijn verschillende expertises gehuisvest.

Flowserve Campus van groot belang voor arbeidsmarkt in de regio

Het gaat om expertises met unieke engineering kwaliteiten, high-end productie mogelijkheden, uitgebreide reparatie en onderhoud serviceverlening (inclusief upgrades!) en een een uniek scala aan testmogelijkheden.

Bedrijfsschool Flowserve Campus

Het strategisch plan van de bedrijfsschool van de Flowserve Campus te Etten-Leur wordt momenteel geïmplementeerd. Dit houdt in dat wordt gestart met (minimaal) 5 leerlingen in de bedrijfsschool in september van dit jaar. Het niveau van deze leerlingen is 'in principe' BBL3 waarbij Flowserve het gehele praktijk gedeelte voor Allround verspaner gaat verzorgen. De scholen in de omgeving verzorgen het theorie gedeelte van deze opleiding. Flowserve heeft om dit te faciliteren een trainer (leermeester) aangenomen die per 1 april is gestart en samen met de supervisor de bedrijfsschool aan gaat sturen.

Leertraject

Het traject voor de leerlingen ziet er als volgt uit: jaar 1 conventioneel draaien, jaar 2 CNC draaien, jaar 3 CNC frezen. Leerlingen worden na deze training of in de verspanende afdelingen van het PMC (Pump parts Manufacturing Center) geplaatst of bij Seal Operations. Indien een leerling geen BBL3 niveau heeft maar wel een BBL2 niveau, dan wordt het conventioneel draaien en CNC draaien gedurende de eerste 2 jaar geleerd waarna in een later stadium CNC frezen door Stichting Vakopleiding Metaal verzorgd wordt. Leerlingen kunnen na het afronden van de verspanende opleiding binnen Flowserve een vaste plek op het gebied van pomp of seal reparatie of seal assemblage bemachtigen. 

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor leerlingen die voor de opleiding Montage niveau 2 of 3 kiezen . Ook voor deze leerlingen draagt Flowserve zorg voor het praktijkgedeelte en ligt een vaste aanstelling binnen de organisatie in het verschiet.

Traineeship

Het traineeship is ontwikkeld voor wo-afgestudeerden en omvat een intensief persoonlijk ontwikkelprogramma, zodat een ‘Young Professional’ snel stappen kan maken. De duur van het traineeship is twee jaar en de positie van de trainee binnen de organisatie verandert elke zes maanden. Gedurende al deze perioden besteedt de trainee veel tijd aan het werken in verschillende functionele gebieden binnen Flowserve. Na het traineeship is een rol als teamleider of specialist binnen handbereik: bij voorkeur binnen de Flowserve organisatie uiteraard. 

Flowserve Quick Response Center Hulst

De Flowserve vestiging in Hulst is een ‘Quick Response Center’ (QRC). Hier kunnen klanten terecht voor onderhoud, reparatie en upgrades van pompen, zodat kan worden gewaarborgd dat deze pompen ook op de lange termijn topprestaties blijven leveren. Het QRC in Hulst richt zich met name op de markt voor industriële pompen.

Het Flowserve Quick Response Center in Hulst heeft momenteel meerdere vacatures openstaan. De vestiging in Hulst is met name op zoek naar technisch personeel, mbo-4 niveau. Echter ook mensen zonder dat diploma - die wel een technische tekening kunnen lezen en met meetapparatuur overweg kunnen - zijn van harte welkom. Flowserve investeert graag in haar personeel en leidt hen intern verder op.

Afwisseling en carrièrekansen

Mensen worden zo breed mogelijk opgeleid en ingezet: in de eigen werkplaats in Hulst, maar ook bij de klant op locatie. Bovendien biedt Flowserve mogelijkheden om door te groeien: bijvoorbeeld richting supervisor of projectcoördinator. De opleidingen vinden in Hulst plaats, maar ook in het Flowserve opleidingscentrum in Milaan

Rondleiding

Regelmatig worden binnen het QRC in Hulst rondleidingen georganiseerd. De rondleidingen bieden de bezoeker de gelegenheid om kennis te maken met het Flowserve Team in Hulst. Het is daarnaast uiteraard de uitgelezen mogelijkheid om meer te weten te komen over de werkzaamheden van Flowserve en de mogelijkheden die het bedrijf biedt. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Joop Mijland, of te bellen op telefoonnummer 06-15256835.

Meer informatie over FLOWSERVE B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!