Fontys stijgt naar plaats 5 in de Keuzegids HBO 2019 Keuzegids

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Fontys

In de nieuwe Keuzegids HBO 2019 stijgt Fontys in de ranglijst van grote hogescholen naar een vijfde plaats. Vorig jaar bezette Fontys nog de zesde plaats. Negen Fontys opleidingen krijgen dit jaar van de Keuzegids het predicaat Topopleiding.

Fontys stijgt naar plaats 5 in de Keuzegids HBO 2019 Keuzegids

Fontys wordt op de ranglijst van 12 grote hogescholen voorgegaan door Avans, Windesheim, Hanze en Stenden NHL. Het totaal aantal punten stijgt voor Fontys van 59,5 naar 61,5, een half punt onder de top drie.

Topopleidingen

De opleidingen die door de Keuzegids al beste worden beoordeeld, worden door hen voorzien van het kenmerk topopleiding. Voor Fontys zijn dat dit jaar de volgende opleidingen:

  • Venlo: Mechatronica
  • Sittard: Lerarenopleiding 2e graad Natuurkunde, lerarenopleiding 2e graad Duits, lerarenopleiding 2e graad Nederlands, lerarenopleiding 2e graad Engels, Pedagogiek
  • Tilburg: Docent Theater, Docent Dans
  • Eindhoven: Lerarenopleiding Basisonderwijs

Over de Keuzegids HBO 2019

De Keuzegids HBO 2019 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Bij de samenstelling van de gids wordt  gebruik gemaakt van een aantal bronnen, waaronder de Nationale Studenten Enquête (NSE), VSNU en Vereniging Hogescholen (studiesucces), ROA (arbeidsmarkt) en NVAO (accreditaties). Niet alle resultaten uit de NSE worden gebruikt, daarom komen de scores in de Keuzegids niet volledig overeen met die van de NSE.

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!