Food in de FoodValley in 2018: de inzet en activiteiten

FoodValley heeft haar ambities stevig verwoord in de regionale voedselvisie.In 2018 zal de regio zich voornamelijk inzetten op het gebied van eiwittransitie, voedselverspilling en korte ketens. Dit doen zij aan de hand van een aantal activiteiten voor ondernemers, onderzoekers en overheden.

Food in de FoodValley in 2018: de inzet en activiteiten

Een bijeenkomst met tips voor horeca en supermarkten en een verkenning naar kansen voor regionale groenten en insecten als alternatieve eiwitbron springen meteen in het oog.

Alternatieve eiwitten

Bij de eiwittransitie wordt gekeken of en hoe alternatieve eiwitten (insecten, groente, fruit, noten) een belangrijk plek kunnen innemen in de eiwitvoorziening van de toekomst. Hiervoor wordt een samenwerking met de Green Protein Alliance verkend. Ook de ontmoetingen rond het verduurzamen van horeca en supermarkten en kansen voor een regionale groenteketen zien er interessant uit. 

Resultaten 2017

De regio heeft in de tweede helft van 2017 focus aangebracht op de inzet. Er is een regionale nieuwsbrief ontwikkeld, partijen rondom insecten zijn bij elkaar gebracht en diverse partijen in het netwerk zijn aan elkaar verbonden. Ondernemers, onderzoekers en overheden uit FoodValley zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan de activiteiten in 2018

Meer informatie over Regio Foodvalley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!