Foodport Zeeland organiseert masterclass Nieuwerwets etiketteren

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Foodport Zeeland

Met ingang van 13 december 2014 dienen alle etiketten van verpakte voedingsmiddelen te voldoen aan de nieuwe regelgeving. De nieuwe regelgeving heeft absoluut gevolgen voor uw huidige etiketten.

Foodport Zeeland organiseert masterclass Nieuwerwets etiketteren

Ruim 95% van de bestaande verpakkingen, folies en etiketten moeten worden aangepast. Bent u al voorbereid?

Gastspreker

Onze gastspreker is Ellis van Diermen, expert op het gebied van etikettering en werkzaam als consultant bij Précon Foodmanagement. In de afgelopen jaren heeft zij vooraanstaande voedingsmiddelen producerende bedrijven en retailers geadviseerd, getraind en ondersteund op het gebied van etikettering. Bovendien is zij auteur van de Sdu-uitgave ‘Etikettering van levensmiddelen’.

De wet Voedselinformatie (Europese Verordening 1169/2011) stelt strenge eisen ten aanzien van de verplichte voedselinformatie, zoals vermelding van de verplichte voedingswaarde. Daarnaast worden strengere eisen gesteld aan de bedrukking, zoals de verplichte lettergrootte en aangepaste typografie bij de aanwezigheid van allergenen.

Tijdens deze masterclass wordt duidelijk welke wijzingen van invloed zijn op uw producten en wat de gevolgen hiervan zijn voor verpakkingen, folies en etiketten. Ook heeft u de mogelijkheid om uw eigen product mee te nemen en in te brengen als praktijkvoorbeeld tijdens de interactieve sessie.

VOOR WIE? Voor ondernemers, managers en werknemers uit het bedrijfsleven en onderwijs, alsmede stakeholders en professionals die betrokken zijn bij Foodport Zeeland of geinteresseerd zijn in de agrifoodsector.

Datum: Dinsdag 4 november 2014, 15.30
Locatie: Meeting Point Foodport Academy, Edudelta College Goes
Stationspark 39, 4462 DZ Goes

Programma

15.00 - 15.30 uur Inloop
15.30 – 15.40 uur Welkomstwoord
Ad Verbogt, directeur Foodport Zeeland
15.40 – 16.40 uur De nieuwe regelgeving – bent u al voorbereid?
Ellis van Diermen, expert op het gebied van etikettering van levensmiddelen en werkzaam bij Précon Food Management.
16.40 – 17.30 uur Leren van elkaar
Interactieve sessie onder leiding van Ellis van Diermen voor praktijkvragen. Neem gerust uw eigen product en/of etiket mee als voorbeeld en stel uw vraag.
17.30 uur Afsluiting en borrel

U kunt zich aanmelden vóór 29 oktober a.s. via info@foodportzeeland.nl. Deze masterclass is gratis voor Foodport Zeeland-bedrijven, niet-leden betalen 45 euro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Foodport Zeeland: 0113 – 25 66 96

Meer informatie over Foodport Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!