Fotonica bedrijf LioniX in Zuid-Koreaanse handen

  • Technologie
  • Bron: Oost NL

Het Enschedese bedrijf Panthera verkoopt haar belang in Lionix International aan het Zuid-Koreaanse Magic Micro, een producent van led- en elektronische componenten. Dat meldt ontwikkelingsmaatschappij Oost NL.

Fotonica bedrijf LioniX in Zuid-Koreaanse handen

Met de overname streeft het Zuid-Koreaanse bedrijf ernaar zijn positie in 5G-netwerken en biosensoren uit te breiden.

Fotonica heeft de toekomst

Mede door een lening uit het Innovatiefonds Overijssel kon het Enschedese Panthera zich de afgelopen jaren versneld ontwikkelen tot een wereldspeler op het gebied van fotonica. Fotonica is vooral bekend vanwege het vermogen om data te versturen. Waar koper data met elektronen verstuurt, doet glasvezel dat met fotonen, oftewel licht. Die techniek kan op meer manieren worden toegepast dan voor alleen datatransport. Binnen Europa is fotonica een van de belangrijkste innovatieve technologieën. Nederland is koploper op het gebied van geïntegreerde fotonica.

Versterking van het fotonica eco-system

In Zuid-Korea zijn fotonosiche chips hard nodig om de stap naar 5G te kunnen maken. Door de overname krijgt LioniX International toegang tot meer kapitaal zodat het zijn groeistrategie verder kan vervolgen. Dit leidt tot extra banen en versterkt het fotonica eco-systeem rond de Universiteit Twente. Bovendien mag het bedrijf gebruik maken van faciliteiten van Magic Micro, zoals cleanrooms.

Bijdrage Oost NL

Oost NL, de ontwikkelingsmaatschappij van Oost Nederland, is actief betrokken bij de ontwikkelingen van Panthera, onder andere als aandeelhouder en financier. Ook na de overname blijft Oost NL betrokken als aandeelhouder van Panthera en PhiX en ondersteunt de instantie de interessante ontwikkelingen op het gebied van fotonica in de regio.

Meer informatie over Oost NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!