FrieslandCampina gaat voor PlanetProof-keurmerk

FrieslandCampina heeft bij Stichting Milieukeur aangegeven belangstelling te hebben voor certificering van zijn duurzame Top-Zuivellijn. Dit onder het internationale keurmerk ‘On the way to PlanetProof’.

FrieslandCampina gaat voor PlanetProof-keurmerk

FrieslandCampina wil zijn Top-Zuivellijn met extra aandacht voor dier, natuur en klimaat laten certificeren door Stichitng Milieukeur (SMK). Dit wegens de integrale duurzaamheidsbenadering van het SMK-keurmerk ‘On the way to PlanetProof’.

Dierenwelzijn, biodiversiteit en klimaat

Ook het feit dat SMK een onafhankelijke, geaccrediteerde certificatie-organisatie is, speelt hierbij een rol. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk, moeten de melk en zuivelproducten goed scoren op de duurzaamheidsthema’s dierenwelzijn, biodiversiteit en klimaat. Daarnaast moet PlanetProof-melk voldoen aan de criteria voor weidegang en grondgebondenheid.

Duurzamer assortiment

Het verheugt FrieslandCampina dat een aantal supermarktketens en foodservicebedrijven al belangstelling heeft om PlanetProof-zuivelproducten op te nemen in hun assortiment en zo hun productaanbod te verduurzamen. Ook is FrieslandCampina blij met het enthousiasme van milieu- en natuurorganisaties over dit initiatief.

Extra vergoeding voor melkveehouder

Omdat deelname aan het PlanetProof-keurmerk extra inspanningen vraagt, betaalt FrieslandCampina de deelnemende leden-melkveehouders een extra vergoeding voor deze melk. In april 2018 heeft de onderneming aangekondigd te werken aan een duurzame Top-Zuivellijn. Het is de ambitie van FrieslandCampina om de eerste gecertificeerde duurzame zuivelproducten begin 2019 op de Nederlandse markt te brengen.

Meer informatie over FRIESLANDCAMPINA INGREDIENTS VEGHEL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!