FrieslandCampina ondersteunt ’s werelds grootste maritieme biobrandstofpilot

Een groot Triple-E containerschip vaart binnenkort 25.000 zeemijl van Rotterdam naar Shanghai op biobrandstofmengsels. Dit is een van ’s werelds eerste pilots op deze schaal en daarmee wordt 1.500 ton CO2 en 20.000 kg zwavel bespaard. FrieslandCampina ondersteunt deze pilot.

FrieslandCampina ondersteunt ’s werelds grootste maritieme biobrandstofpilot

Hein Schumacher, CEO FrieslandCampina zegt: “FrieslandCampina wil leiden met duurzaamheid en we streven naar een CO2-neutraal 2050. We zijn een grote exporteur en dat maakt zeevaart ook onderdeel van onze verantwoordelijkheid. Door te partneren met de leden van de Dutch Sustainable Growth Coalition en Maersk kunnen we met elkaar werken aan een innovatieve pilot die onze ecologische voetafdruk potentieel vermindert.”

CO2--impact van scheepvaart

De scheepvaart is goed voor 90% van de vervoerde goederen en 3% van de totale wereldwijde CO2-uitstoot en zal in 2050 naar 15% stijgen als deze niet wordt gecontroleerd. De CO2-besparing van deze reis is gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot van meer dan 200 huishoudens in een jaar of 12 miljoen km afgelegd in een gemiddelde auto die 300 keer rond de wereld rijdt. De reis zal plaatsvinden tussen maart en juni 2019.

Biobrandstof uit gebruikte bakolie

De biobrandstof die in deze pilot wordt gebruikt, is een zogenaamde ‘tweede generatie’ biobrandstof die geproduceerd is uit afvalbronnen, in dit geval bakolie (UCOME-olie). Biobrandstof van de tweede generatie betekent dat de biobrandstof afkomstig is van afvalproducten. Dit kan worden gebruikt als frituurolie, bosafval, houtafvalafval.

Meer informatie over FRIESLANDCAMPINA INGREDIENTS VEGHEL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!