FrieslandCampina tekent Plastic Pact en kiest voor 100% recyclebare verpakkingen in 2025

FrieslandCampina maakt zich hard voor minder plastic en wil niet meer (soorten) plastic gebruiken dan nodig is. Daarom heeft het bedrijf het Plastic Pact NL ondertekend, dat zich inzet voor minder plastic. In 2050 moet er een volledig circulaire economie zijn.

FrieslandCampina tekent Plastic Pact en kiest voor 100% recyclebare verpakkingen in 2025

Bas Roelofs, Managing Director FrieslandCampina Consumer Dairy Netherlands, zette vorige week zijn handtekening voor het pact.

Plastic Pact NL

Het Plastic Pact is een initiatief van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). Met meer dan 70 deelnemende partijen – waaronder levensmiddelenbedrijven, supermarkten, festivals, cateraars, producenten, verpakkers en milieuorganisaties – heeft zij de afspraak gemaakt om minder plastic te gebruiken. Daarnaast moet meer plastic opnieuw worden gebruikt en gerecycled.  Al het nieuwe plastic moet 100 procent recyclebaar zijn. 

Volledig circulair in 2050

Het kabinet wil in 2030 de helft minder grondstoffen gebruiken door beter om te gaan met de materialen die er al zijn. Het uiteindelijke doel is om in 2050 een volledig circulaire economie tot stand te brengen. Bas Roelofs: “FrieslandCampina wil leiden met duurzaamheid. Al onze verpakkingen zullen in 2025 100% recyclebaar zijn, ook die van plastic. Om de keten zo goed mogelijk te sluiten, willen we ook zoveel mogelijk gerecycled plastic kunnen toepassen in onze verpakkingen. Geweldig dat meer dan 70 koplopers zich nu verenigen in dit Pact, zodat we kunnen versnellen op het sluiten van de plastic-keten!”

Meer informatie over FRIESLANDCAMPINA INGREDIENTS VEGHEL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!