FrieslandCampina zet vol in op duurzame melk met gecertificeerde Top-Zuivellijn

FrieslandCampina maakte onlangs bekend zijn koers, met scherpe focus op duurzaamheid, te willen versnellen door deze verder in te vullen met behulp van een gecertificeerde Top-Zuivellijn met extra aandacht voor dier, natuur en klimaat.

FrieslandCampina zet vol in op duurzame melk met gecertificeerde Top-Zuivellijn

Kortom: zuivel met een lage CO2-equivalent en hoge scores op het gebied van dierenwelzijn en biodiversiteit. Daarnaast voldoet deze Top-Zuivellijn aan alle eisen op het gebied van weidegang en de nieuwe standaard voor grondgebondenheid.

Ruimte om te groeien

Naast de inzet en hogere beloning op duurzame en speciale melkstromen houden leden-melkveehouders met de komst van de Top-Zuivellijn nog steeds de ruimte om te groeien. Belangrijke kanttekening daarbij is echter wel dat de groei van het melkaanbod alleen mogelijk is binnen de ruimte van een vooraf overeengekomen groeiafspraak gebaseerd op de marktgroei. Meer productie dan dit leidt juist tot een inhouding op het melkgeld.

Top-Zuivellijn en gebalanceerde en marktgerichte groei

Vooroplopende leden-melkveehouders die zich inzetten op duurzame en speciale melkstromen krijgen met de komst van de Top-Zuivellijn een hogere beloning. Tevens bouwt FrieslandCampina zijn bestaande duurzame en speciale melkstromen verder uit. De eerste zuivelproducten uit de toplijn zullen naar verwachting in 2019 in het schap van de supermarkten liggen.

Hein Schumacher, CEO Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “Met de versnelling van onze duurzaamheidsinspanningen leggen we de lat voor zuivel hoger. De introductie van onze duurzame Top-Zuivellijn is daar een sprekend voorbeeld van. Hiermee vullen we onze purpose nourishing by nature verder in. Steeds betere voeding voor onze consumenten, met goede inkomsten voor onze melkveehouders. Daar draait het om voor nu en in de toekomst.”

Frans Keurentjes, voorzitter van de Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.: “Duurzame melk loont, daarvan zijn wij overtuigd. Als een van de toonaangevende zuivelcoöperaties in de wereld vragen wij om die reden onze leden zich versterkt in te zetten op de vraag naar duurzamere en speciale melkstromen. Naast de hogere beloning voor duurzaamheid willen we gebalanceerd en marktgericht groeien. Hiermee creëren we een coöperatie, waarin ook een volgende generatie melkveehouders een toekomst heeft.”

Besluit over invoering voorstel eind 2018

De komende maanden zal FrieslandCampina de voorstellen met zijn leden-melkveehouders bespreken. De besluitvorming, met invoering per 1 januari 2019, zal in de loop van dit jaar plaatsvinden.

Meer informatie over FRIESLANDCAMPINA INGREDIENTS VEGHEL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!