Ga op reis naar de toekomst met de toekomstlabs van BrabantKennis

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: BrabantKennis

Begin maart lanceerde BrabantKennis de Toekomstgids voor Brabantse gemeenten: een digitale publicatie waarin de instantie de toekomst van de provincie dichterbij brengt in woord, beeld en getal.

Ga op reis naar de toekomst met de toekomstlabs van BrabantKennis

Heeft u de Toekomstgids gelezen en bent u op zoek naar meer verdieping en praktische handvatten voor de toekomst van uw gemeente? Sluit dan aan bij een van de vier toekomstlabs georganiseerd in Veghel, Eersel, Breda of Tilburg.

Technologie

De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdagavond 5 juni in de Verspillingsfabriek in Veghel. Op basis van een documentaire, gemaakt door Barbara van den Boogaard, wordt er die avond uitgebreid stilgestaan bij de betekenis van het begrip ‘toegang’ in de wereld van technologie. Hebben we allemaal in gelijke mate toegang tot onze eigen data of tot de wereld van technologische mogelijkheden?

Economie

Op donderdagmiddag 14 juni vindt de tweede ‘reis verder’ bijeenkomst plaats bij de Vencomatic Campus in Eersel. Deze middag mag briljant gaan mislukken. Paul Iske legt uit waarom het juist goed is om af en toe fouten te maken, te proberen, te twijfelen en te experimenteren en met Leonie Wolters bespreken deelnemers wat werk eigenlijk voor ons betekent en hoe zich dat in de toekomst zou kunnen ontwikkelen. Tot slot mogen deelnemers samen met de Ontdekfabriek zelf iets gaan maken, want juist voor de toekomst van Brabant is ‘het nieuwe maken’ van grote waarde.

Samenleving

Bouwen aan de samenleving, dat is wat architectenduo Ro & Ad letterlijk doen. En dat mogen deelnemers op donderdagmiddag 21 juni bij Stek in Breda ook gaan ervaren. Hoe pak jij een vraagstuk duurzaam, innovatief en vanuit echt langetermijndenken aan? De middag wordt afgesloten met Syrische hapjes van Nisreen Tayara, een bijzondere vrouw die op haar eigen wijze aan de samenleving in Breda bouwt.

Overzichtseffect

De laatste bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 26 juni bij de Nieuwe Vorst in Tilburg. Deze avond staat voornamelijk in het teken van het ‘overzichtseffect’. Wat betekent dit en wat heeft het met langetermijndenken te maken? Marjolijn van Heemstra, Christiaan Fruneaux en Edwin Gardner van de Academie voor Stadsaustronauten geven een stoomcursus tot stadsastronaut.

Meer informatie over BrabantKennis:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!