GDF SUEZ LNG Solutions start levering LNG aan scheepvaart

  • Industrie
  • Bron: GDF SUEZ

In de Seinehaven (Rotterdam) start GDF SUEZ LNG Solutions de levering van LNG aan een binnenvaartschip van de Danser Group, een van de leidende container operators met een uitgebreid netwerk in Noordwest Europa.

GDF SUEZ LNG Solutions start levering LNG aan scheepvaart

Met deze eerste stap helpt GDF SUEZ LNG Solutions Danser Group over te stappen van marine diesel naar het milieuvriendelijke en  prijsvriendelijke LNG. Tegelijkertijd werkt GDF SUEZ LNG Solutions aan een complete LNG- infrastructuur voor de scheepvaart: permanente bunkerfaciliteiten voor schepen, tussenopslag en overslag van LNG en oplossingen om deze  per schip te bevoorraden.

GDF SUEZ LNG Solutions levert een aanzienlijke duurzame bijdrage aan de transport sector door LNG te leveren voor trucks en schepen en te investeren in LNG stations en bunkerfaciliteiten. Het bedrijf  is een joint venture van Cofely Nederland, marktleider op het gebied van een energiediensten die duurzame technologische oplossingen in de the joint-venture brengt, en GDF SUEZ Energie Nederland dat energie marketing competenties inbrengt. GDF SUEZ Infrastructure International is, via Elengy, de op een na grootste LNG-terminal operator in Europa met 50 jaar ervaring in vermogensbeheer en terminal operatie, referentie partner in dit LNG-project.

Leveringszekerheid

Ben Maelissa, directeur van Danser: “Uiteraard was de LNG prijs een belangrijk criterium in het kiezen van onze bunkerpartner, maar LNG bunkering is nog geen alledaagse aangelegenheid. Daarom hebben criteria als leveringszekerheid, procesbeheersing en veiligheid een doorslaggevende rol gespeeld bij onze keuze voor GDF SUEZ LNG Solutions”

Leidende positie op LNG gebied

Jan-Joris van Dijk, mede-directeur GDF SUEZ LNG Solutions: “GDF SUEZ heeft al decennia lang een leidende positie in de wereldwijde LNG markt. Wij zijn daarom al vroeg ingestapt in de ontwikkeling van LNG als brandstof. Nederland heeft een uitstekende uitgangspositie om LNG beschikbaar te maken voor de transport sector. Met de levering aan de scheepvaart zetten wij een volgende stap op weg naar een leidende rol in de Nederlandse LNG markt voor de transportsector”.

LNG: een schone en milieuvriendelijke brandstof voor de scheepvaart

LNG is een schone, stille en veilige brandstof en daarom zeer geschikt voor de transportsector, die te maken krijgt met steeds strengere milieueisen. Het gebruik van een LNG zorgt voor onder meer 95% minder fijnstof dan gasolie. Naast milieuwinst levert de brandstof ook economisch voordeel op in vergelijking met marine diesel. De scheepvaart kan met een overstap op LNG een flinke bijdrage leveren aan verbetering van de luchtkwaliteit.

Meer informatie over ENGIE NEDERLAND N.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!