Geleijns Hoveniers: als het écht verzorgd moet zijn!

  • Zakelijke dienstverlening

Onderhoud aan groen en buitenruimte is veel ondernemers wat waard. De uitstraling is tenslotte het visitekaartje van elk bedrijf. Onkruid dat welig tiert tussen de straatstenen, verdorde planten en verwilderde struiken - daar zit niemand op te wachten.

Geleijns Hoveniers: als het écht verzorgd moet zijn!

Onderhoud en verzorging kosten tijd, die lang niet elke ondernemer heeft. Gelukkig is er Geleijns Hoveniers uit Langeweg: al meer dan veertig jaar hét aangewezen adres voor professionele groenverzorging voor bedrijven en particulieren.

Jenny en haar man Henk Ploeg zijn eigenaars van Geleijns Hoveniers. Bij de oprichting in 1977 was het bedrijf gevestigd aan de Hazeldonkse Zandweg maar sinds enkele jaren zijn de hoveniers te vinden op Hazeldonk. De naam van de inmiddels overleden oprichter Jaap Geleijns hebben ze aangehouden, ook als eerbeton aan deze pionier. Jenny, Henk en hun team staan bekend om hun gedegen en zorgvuldige werkwijze. “We zijn echt een Pietje precies”, zegt Jenny. “Als we iets doen, dan doen we het ook goed. We staan garant voor een écht verzorgde groenomgeving rondom huis of bedrijfspand.”

Onderhoud bestrating en erfoppervlak

De zakelijke klanten zijn heel divers: van een notariskantoor, een zorginstelling tot een onderneming in de scheepvaartsector. De dienstverlening spitst zich enerzijds toe op het functioneel onderhoud van parkeerterreinen en verharde of beplantte erfoppervlakten. Zoals het onkruidvrij houden van het terrein, het wisselen van bloemen in de plantenbakken, het bijhouden van bestrating en het herstellen van kapotgereden paaltjes of hekken. Daarnaast verzorgt Geleijns Hoveniers de aanleg en het onderhoud van sierelementen en representatief groen, zoals de entree van een bedrijf.

Ontwerp en aanleg van tuinen

Ook het ontwerpen van fraaie tuinen is een specialisme van Geleijns Hoveniers. “We doen dat veel voor particuliere opdrachtgevers”, aldus Jenny Ploeg. “Maar ook met zakelijke klanten denken we graag mee over de realisatie van een kantoortuin of plantsoen.” Het is belangrijk dat de tuin aansluit op de wensen van de klant. “Bij de keuze van planten kijken we ook naar de bedrijfskleuren van het bedrijf, zodat het geheel goed aansluit op de huisstijl.” Praktische tuinen met planten die makkelijk zijn te onderhouden worden vaak gevraagd. “Bijvoorbeeld met coniferen en hagen die dienen als erfscheiding of 'groene muur', zoals wij dat noemen.”

Vijvers zijn mooi én functioneel

Ook zie je steeds vaker waterpartijen als vijvers en sloten bij en rondom bedrijven. “Dat heeft deels te maken met de klimaatverandering. De zomers worden warmer en droger, dan zorgt water letterlijk voor een koelere leefomgeving.” En bij perioden van hevige neerslag kunnen wateroppervlakten juist dienen als berging van de overtollige neerslag, waarmee wateroverlast voorkomen kan worden. “Maar bovenal zijn vijvers en fonteinen mooi om te zien.” Geleijns Hoveniers beschikt over de benodigde expertise voor de aanleg en het onderhoud van waterelementen.

Contractbasis: makkelijk en overzichtelijk

Onderhoud gaat veelal op contractbasis. “We sluiten een jaarcontract af met een vast tarief. Overzichtelijk én handig”, merkt Jenny Ploeg op. “Dan weten onze klanten waar ze qua kosten aan toe zijn.” Het mooie is, dat er binnen vrijwel elk budget wat mogelijk is. “Bij elk bedrijf, groot en klein, is het groenonderhoud bij Geleijns Hoveniers in goede handen!”

Auteur: Han Verbeem

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!