Geluidswerende schermen van Heras steeds vaker ingezet op tijdelijke bouwplaats

  • Bouw

Met haar geluidswerende schermen helpt Heras Mobile Fencing & Security bedrijven tijdelijke geluidsoverlast voor medewerkers en omwonenden te reduceren. Speciaal ontwikkeld voor tijdelijke locaties, vormt de Noise Control Barrier een eenvoudige en doeltreffende oplossing om hinder te verminderen en een gezondere werkplek te creëren.

Geluidswerende schermen van Heras steeds vaker ingezet op tijdelijke bouwplaats

Het geluidsscherm weet het geluid met 20 decibel te verminderen. Met name de doffe en schelle tonen welke vaak voor hinder zorgen worden weggenomen.

Geluidswerende schermen kopen of huren

Een bedrijf dat behoefte heeft aan geluidsreductie, kan de geluidswerende schermen van Heras de volgende dag op de gewenste locatie hebben staan. Bekkers - van Vroenhoven: “Wij hebben de Noise Control Barrier inderdaad op voorraad. Bedrijven kunnen deze van ons kopen, maar ook huren. In dat laatste geval zijn de schermen al op bouwhekken gemonteerd.”

Duurzaam geproduceerd

De geluidsschermen van Heras Mobile Fencing & Security, die duurzaam worden geproduceerd op basis van gerecyclede glasvezels, zijn vuurbestendig en kunnen worden voorzien van een bedrijfslogo. De doeken zijn robuust en laten geen wind door, het traditionele hekwerk dat dankzij het zware gewicht stevig in de grond staat kan de doeken eenvoudig dragen.

Kort op de bron

De totale lengte van geluidswerende schermen waar bedrijven om vragen, varieert. “Wanneer de hele buitenkant van een bouwterrein dient te worden afgeschermd, kan een lengte wel tweehonderd meter zijn. Wie slechts enkele schermen om een aggregaat plaatst, heeft een lengte nodig van drie hekken breed. De schermen kunnen ook kort op de bron worden gebruikt en rechtstreeks op een pomp of aggregaat worden gelegd.”

Het voorkomen van geluidsoverlast

Eén van de plekken waar de Noise Control Barrier zijn doel bewijst, is in panden die worden verbouwd en waar bij het slopen de trappenhuizen en liftschaften ervoor zorgen dat het gebouw een klankkast wordt. “Met het dichtmaken van de openingen tussen verdiepingen, voorkom je ontzettend veel geluidsoverlast.”

Medewerkers zonder gehoorbescherming

Een medewerker die op de werkplaats aan het betonfrezen is of met een slijpmachine werkt, draagt inderdaad gehoorbescherming. Dat geldt echter niet altijd voor de collega die zich vier meter verderop bezighoudt met het voegwerk. “Deze medewerker wil aanspreekbaar zijn voor andere collega’s”, schetst Bekkers – van Vroenhoven de situatie. “Door de collega die aan het slijpen is tussen de geluidswerende schermen te laten werken, voorkom je geluidsoverlast die daarnaast schade kan toebrengen aan de andere mensen op de werkplaats.”

Flexibel

Met kabelbinders door de metalen ogen wordt de Noise Control Barrier aan bouwhekken geplaatst, of rechtstreeks in een steigerconstructie. “We merken dat steeds meer mensen naar de oplossing op zoek zijn”, weet Bekkers – van Vroenhoven. De schermen blijken vanwege de flexibiliteit een uitkomst voor de tijdelijke bouwplaats. “Ook met het plaatsen van de schermen in een fabriekshal bijvoorbeeld, ontstaat een veel betere akoestiek. Dat geldt tevens voor festivals, waar de doeken aan de achterkant van geluidsboxen worden geplaatst.”

Heras Mobile Fencing & Security blijft innoveren

Daarbij biedt de Noise Control Barrier een oplossing voor consumenten die hinder ondervinden van geluid in hun nabije omgeving. “Op het moment dat zij zich oriënteren op een geschikte oplossing, kan de veroorzaker van de geluidsoverlast op de schermen worden gewezen.” Heras blijft innoveren. Ook op bestaande producten. Eind dit jaar brengt Heras een nieuwe versie van haar Noise Control Barrier op de markt.

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over HERAS MOBILE FENCING &SECURITY:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!