Gemeente Ede organiseert inspiratiesessie bij toekomstig World Food Center

Hoe kunnen gebouwen een bijdrage leveren aan het voeden van de stad in de toekomst? En welke rol kan het World Food Center in Ede hierin spelen? Deze vragen staan op donderdag 29 maart centraal tijdens de inspiratiesessie op de locatie van het in ontwikkeling zijnde World Food Center in Ede.

Gemeente Ede organiseert inspiratiesessie bij toekomstig World Food Center

Experts op het vlak van stedelijke voedselproductie en stadsontwikkeling gaan in debat onder leiding van Jan Willem van der Schans en Han Wiskerke van de Wageningen Universiteit. In een keynote presentatie wordt u meegenomen in internationale best practices. Ook leert u meer over het World Food Center en kunt u met andere experts het gesprek aan gaan over de kansen voor deze maar ook andere stadsontwikkelingen in Nederland.

De stad als serieuze plek voor voedselproductie

Het grootste deel van de wereldbevolking woont in steden, terwijl we de voedselproductie er buiten organiseren. Daar komt bij dat steeds meer monden gevoed moeten worden terwijl de beschikbare ruimte buiten steden niet toeneemt. Het is dan ook tijd om de stad als serieuze plek voor voedselproductie te beschouwen. Er wordt volop geëxperimenteerd in de buitenruimte en in fabriekspanden. Maar wat kan er in een commerciële en hoog stedelijke gebiedsontwikkeling?

Wereldwijde voedseluitdagingen

Regio FoodValley heeft de ambitie om hét foodcluster van Europa te worden dat met kennis over voedsel en innovatieve toepassingen bijdraagt aan oplossingen voor wereldwijde voedseluitdagingen. Een uitstekende plek voor dit debat. Georganiseerd op de plek waar binnen een aantal jaar de internationale ontmoetingsplaats van de Nederlandse topsector Agrofood verschijnt: het World Food Center. Een multifunctionele stadsontwikkeling van 30 hectare tegen het intercitystation Ede-Wageningen die moet leiden tot een bedrijvig en levendig kennismilieu binnen Regio FoodValley. Als toonbeeld van innovatie in food- en agribusiness is dit dé plek voor vernieuwende gebouwen.

Meer informatie en aanmelden

De inspiratiesessie is een vakinhoudelijke bijeenkomst voor experts op het gebied van voedsel en stadsontwikkeling. En tegelijkertijd ook voor betrokkenen en partners in de ontwikkeling van het World Food Center. Meer informatie en aanmelden kan via de website van het World Food Center.

The Santa's Club WELCOME TO SANTA'S CLUB

Met je collega’s, vrienden of zakenrelaties je eigen kerstpakket shoppen?