Gemeente Middelburg zet mes in bijdrage aan Impuls Zeeland

De gemeente Middelburg moet miljoenen bezuinigen en wil daarom ook snijden in bijdrage aan Impuls Zeeland. Daarmee bewijst Middelburg zichzelf een slechte dienst, waarschuwt directeur Dick ten Voorde in de Provinciale Zeeuwse Courant.

Gemeente Middelburg zet mes in bijdrage aan Impuls Zeeland

Volgens Ten Voorde heeft Impuls Zeeland de laatste tijd drie miljoen euro geïnvesteerd in bedrijven in Middelburg. En de bedoeling is dat er in de komende maanden nog veel meer geld vrij komt, via de fondsen van Impuls Zeelabnd, om de provinciale economie verder te versterken. "Met de bijdrage van Middelburg aan Impuls Zeeland wordt dus een enorme hefboom gecreëerd", zo laat Ten Voorde weten. 

Om de gemeente weer op het goede pad te krijgen is er door het college van B&W een herstelplan geschreven. Naast het verhogen van belastingen, bezuinigen op zorg, wordt er dus ook het mes gezet in samenwerkingen en subsidies. Bijvoorbeeld dus in Impuls Zeeland. Verantwoordelijk wethouder van financiën vroeg bij Impuls Zeeland om begrip, maar krijgt dat niet.

Ten Voorde: '"Het voornemen om niet meer bij te dragen aan Impuls en daarmee aan een gezamenlijke, economische structuurversterking, zien wij als een slecht signaal en ook als een gemiste kans richting het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden.”

Lees het volledige artikel op de website van de PZC. 

Meer informatie over Economische Impuls Zeeland, N.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!