Gemeente Tilburg en VNO-NCW Midden-Brabant roepen bedrijven op om zich aan te melden voor de Groene Pluim

Staan duurzaam en sociaal ondernemen bij jouw bedrijf hoog in het vaandel? Dan roepen de Gemeente Tilburg en VNO-NCW Midden-Brabant je op om je aan te melden voor de Groene Pluim: een benoeming voor bedrijven die zich actief bezig houden met Global Goals.

Gemeente Tilburg en VNO-NCW Midden-Brabant roepen bedrijven op om zich aan te melden voor de Groene Pluim

De Groene Pluim is een initiatief van VNO-NCW Brabant-Zeeland en is in het leven geroepen om sociaal en duurzaam ondernemerschap te belonen en te stimuleren. Aanleiding hiervoor was het Klimaatakkoord van Parijs en het Nationaal en Provinciaal Energieakkoord. Met de titel ‘Groene Pluim’ vervullen bedrijven een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven. Dit nodigt bedrijven zonder de titel uit om mee te doen aan de duurzame beweging. Dit is nodig, want het bedrijfsleven kan een grote ommezwaai in beweging zetten door in te zetten op innovatie en duurzaamheid.

Global Goals

Een bedrijf komt in aanmerking voor de Groene Pluim als het zich sterk maakt voor de Global Goals. Globals Goals, ook wel bekend als de Sustainable Development Goals (SDGs) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, bestaan uit 17 doelen en 169 targets die de wereld tot ‘een betere plek moeten maken in 2030’. Voorbeelden van deze doelen zijn:

  • Afvalreductie
  • Energietransitie
  • Werkgelegenheid
  • Samenwerking

Aanmelden

Bedrijven kunnen zich aanmelden via de website van de Groene Pluim. Saver, Ricoh, Lindhout, Bras Fijnaart, Holonite, Perfetti van Melle en Van Oers United hebben de titel al in ontvangst mogen nemen.

Niet het eindpunt, maar het startpunt

Wie denkt dat het behalen van de Groene Pluim een eindpunt is, heeft het mis. Het initiatief moet juist het startpunt zijn voor bedrijven om zich in te blijven zetten met het oog op de toekomst. De rol van een bedrijf is immers niet alleen economisch of op het eigen bedrijf gericht, maar stijgt daar bovenuit en is breed maatschappelijk.

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!