Gemeente Uden krijgt grootste zonnepark van Brabant

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Uden

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings, wethouder Matthie van Merwerode en René Hendriks van TPSolar, gaven op maandag 12 maart het startsein voor de aanleg van een zonnepark op Hoogveld-Zuid in gemeente Uden.

Gemeente Uden krijgt grootste zonnepark van Brabant

De locatie van het toekomstige zonnepark omvat maar liefst 14 ha. Dit is goed voor 44.000 zonnepanelen die samen voor zo'n 3.500 huishoudens aan duurzame stroom kunnen produceren. 

TPSolar

Het bedrijf TPSolar is de ontwikkelaar en bouwer van het zonnepark. Voor hen behoort dit project tot een lange reeks van te realiseren zonneparken in Nederland. René Hendriks, directeur van TPSolar.

“We hebben veel ervaring opgedaan met het realiseren van zonne-energieprojecten in het buitenland. In Nederland is een inhaalrace begonnen om het aandeel duurzame energie op het gewenste niveau te brengen. Die ervaring komt nu dus goed van pas.”

De bouwwerkzaamheden nemen maar enkele maanden in beslag. Naar verwachting is het zonnepark al in mei klaar voor aansluiting op het elektriciteitsnet.

Powerpeers

Inwoners uit de gemeente Uden kunnen meedoen in het zonnepark. De duurzame stroom zal namelijk door Powerpeers aangeboden worden. Powerpeers is een online platform, waar vraag en aanbod van schone energie elkaar ontmoeten. Het is de bedoeling lokaal een community op te richten, waarbij inwoners ook onderling stroom van elkaar kunnen afnemen. 

Wethouder Van Merwerode is blij dat het park na circa 2 jaar van voorbereiding, nu daadwerkelijk gebouwd gaat worden.

”De realisatie van het zonnepark is een belangrijke stap richting een energieneutraal Uden. En het mooie is ook dat Udenaren van deze zonne-energie kunnen profiteren, door de samenwerking met Powerpeers”.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!