Genomineerden eerste Brabantse Gastvrijheid Award bekend

 • Toerisme & Recreatie
 • Bron: VisitBrabant

Op zaterdagavond 2 juni zijn in het nieuwe Safari Resort in de Beekse Bergen de tien genomineerden van de Brabantse Gastvrijheid Award 2018 bekend gemaakt.

Genomineerden eerste Brabantse Gastvrijheid Award bekend

De Award, een initiatief van VisitBrabant, biedt de meest gastvrije locaties in Brabant het podium dat ze verdienen. Iedereen met een locatie in de horeca- en/of recreatiebranche in Brabant die eten, drinken, ontspanning, vermaak en/of verblijf biedt, en bezoekbaar is voor consumenten, kon zich inschrijven en maar liefst 143 locaties hebben dit gedaan.

Genomineerden

Verschillende toetsingen hebben geresulteerd in de volgende tien genomineerden (in willekeurige volgorde):

 1. Buutvrij voor de hele pot uit Best
 2. Gasterij en NatuurSpa Landschot uit Hoogeloon
 3. Kapellerput uit Heeze
 4. Auberge du Bonheur uit Tilburg
 5. Recreatiepark TerSpegelt uit Eersel
 6. Down Town Gourmet Market uit Eindhoven
 7. Charme Camping Hartje Groen uit Schaijk
 8. Streekpark Klein Oisterwijk uit Oisterwijk
 9. Café 100 Watt Stadsbrouwerij Eindhoven uit Eindhoven
 10. Kasteel Heeswijk Horeca uit Heeswijk

De vakjury was onder de indruk van de kwaliteit van de inschrijvingen. Een groot aantal kandidaten dat net níet genomineerd is, valt op door de passie waarmee zij aan het werk zijn met gastvrijheid. Alle kandidaten mogen daar met recht trots op zijn en hebben dat ook al laten zien door mee te doen met deze award.

Eerste fase: innovativiteit en originaliteit

De kandidaten zijn door de vakjury beoordeeld op onderscheidend vermogen - innovativiteit en originaliteit - in hun gastvrijheidsconcept. Hierbij is gekeken naar de antwoorden op de vragen die gesteld zijn via het inschrijfformulier en de online zichtbaarheid van de locatie (website). Daarnaast is een uitgebreide online reviewanalyse uitgevoerd.

Tweede fase: mystery bezoek en publieksstemmen

In de komende maanden beoordeelt een mystery bezoeker de tien genomineerden in de praktijk. De locaties kunnen vanaf nu ook hun achterban oproepen om te stemmen via brabantgastvrij.nl. De vakjury bepaalt aan de hand van de uitkomsten van het mystery bezoek, het aantal publieksstemmen én de beoordelingen uit de eerste fase wie de Brabantse Gastvrijheid Award 2018 in december in ontvangst mag nemen als meest gastvrije locatie van Noord-Brabant.

Vakjury

De vakjury bestaat uit Hein van Oorschot, oud-voorzitter van het College van Bestuur NHTV, Frans Goenee, Inspiratie manager Efteling, Coen Schelfhorst, Eigenaar OOKs Hospitality & Leisure, Eric Andersen, Docent Food & Gastronomie NHTV en Heleen Huisjes, Directeur VisitBrabant.

De Brabantse Gastvrijheid Award 2018 wordt mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Efteling, Koninklijke Horeca Nederland, NHTV, Omroep Brabant en VisitBrabant. Juryleden, organisator en partners van de verkiezing zijn uitgesloten van deelname.

Meer informatie over VisitBrabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!