Gerechtsdeurwaarder stelt schuldenaar centraal bij geschiloplossing

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Groen Juridische Diensten

Op 03 februari 2010 is Robin Groen benoemd tot gerechtsdeurwaarder in Oosterhout (NB).

Gerechtsdeurwaarder stelt schuldenaar centraal bij geschiloplossing

Robin is lid van de wetgevingscommissie de Ledenraad van de KBvG (Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders). In het verleden heeft hij naast divers commissie- en onderzoekswerk een aantal jaren met enthousiasme het vak “afgifte en leveringsbeslagen” gedoceerd aan de beroepsopleiding bij de Hogeschool Utrecht. Robin startte na een tweejarige diensttijd bij de Koninklijke Luchtmacht zijn carrière in de incassobranche als creditmanager bij een ingenieursbureau en is via een woningbouwvereniging en een vastgoedbeheerder in de deurwaarderij terecht gekomen. Na het volgen van de beroepsopleiding, toen nog bij de Universiteit van Utrecht, is hij als deurwaarder aan de slag gegaan.

Groen Juridische Diensten startte in 2006 met juridisch advies, incasso en detachering en is nu met vier werkzame personen uitgegroeid tot een bloeiende full-service gerechtsdeurwaarderspraktijk. Robin zet zijn onderneming op een geheel eigen manier in de markt. Informeel en met een frisse kijk op ambtelijke zaken, gebaseerd op verworven inzichten. Hij kiest voor een individuele benadering. Persoonlijk, betrokken, vakkundig en integer, met oog voor alle bij het proces betrokken partijen, zonder daarbij aan doortastendheid in te boeten.

Robin stelt daarbij de schuldenaar centraal: “De justitiabele is nu juist degene die uiteindelijk de grondslag geeft voor de beëindiging van een geschil. Iemand die bereid is om open en eerlijk te communiceren bied ik graag de mogelijkheid om samen tot een reële oplossing te komen.” Die oplossingen leiden helaas niet altijd tot een einde van de zaak, Robin: “Niet alle afspraken worden nagekomen. Dat is jammer, want de maatregelen als een gang naar de rechter of het leggen van beslagen, die dan genomen moeten worden kosten veel geld. Maar het is nu juist de taak van de gerechtsdeurwaarder om ervoor te zorgen dat gemaakte afspraken alsnog worden afgedwongen en we zijn bij Groen Juridische Diensten doortastend genoeg om daar gevolg aan te geven. Op deze manier kan met een menselijk oog voor alle partijen op een maatschappelijk verantwoorde manier de rechtsgang zijn beloop krijgen.”

Meer informatie over GROEN JURIDISCHE DIENSTEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!