GIG creative film production genomineerd voor Bonk Communicatieprijs Brabant 2017

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: GIG creative film production

Het Bredase video productiehuis, GIG creative film production is voor twee films genomineerd voor de Bonk Communicatieprijs 2017: een Brabantse communicatieprijs die jaarlijks uitgereikt wordt door de regionale beroepsvereniging voor communicatieprofessionals.

GIG creative film production genomineerd voor Bonk Communicatieprijs Brabant 2017

GIG werd door collega’s van de Communicatieclub Bourgondië twee keer genomineerd voor de award. Zowel de film 'Imagineering the future' voor City of Imagineers als de documentaire 'Wij zijn NAC, wji zijn terug' voor televisiezender FOXSports maakt kans om in de prijzen te vallen.

Een stevig schouderklopje

Met niet één maar twee cases op de shortlist kunnen de filmmakers niet anders dan alleen maar heel trots zijn. “Geweldig,” vat Maarten Verhey, executive director van GIG creative film production het kort maar krachtig samen. “Je streeft altijd naar de waardering van de opdrachtgever voor het werk dat je levert, maar wanneer je werk door een ervaren vakjury wordt geselecteerd voor een vakprijs, voelt dat schouderklopje net iets steviger,” zegt Verhey trots.

Imagineering the future

Van het creatieve platform City of Imagineers kreeg GIG de opdracht een film te maken om niet alleen de professionals in de creatieve industrie van Breda te verenigen, maar om de gehele regio op te roepen om de handen in elkaar te slaan en de krachten te bundelen. “Het was een aardige uitdaging om deze film tot stand te laten komen. Het script was namelijk een mix tussen realiteit, met heel veel verschillende locaties, cast en props én een surrealistische wereld,” legt Verhey uit.

De film werd gelanceerd op 11 april 2017. Het aantal views, reacties en shares op de social kanalen waren overweldigend. Sjef Kuijsters, opdrachtgever en voorzitter van City of Imagineers is ook blij met de nominatie voor de award. De film heeft precies dat verbeeldt hoe wij, als imagineers, de toekomst zouden willen zien. Een toekomst waarin we samen gestelde grenzen doorbreken en een nieuwe wereld ontdekken. Een wereld waarin we onze krachten bundelen en Breda op de kaart zetten als dé plek waar innovatieve oplossingen worden bedacht vanuit verbeeldingskracht en samenwerking. De nominatie voor de Bonk laat zien dat we op de juiste weg zitten, ” aldus Kuijsters.

Wij zijn NAC, wij zijn terug

Wat begon als een opdracht voor het reclamebureau GR8 agency, om een aantal ‘snackable’ social video’s voor NAC te schieten, eindigde als documentaire voor FOXSports. Het werd een film over een voetbalclub die opkrabbelde uit een diep dal en zich terug vocht naar de eredivisie. “Toen we startte hadden we letterlijk nul voetbalkennis. Maar NAC gaf ons toch de kans om de serie te maken. Misschien juist omdat GIG normaal gesproken voornamelijk commercieel werk maakt, namen we shots vaak uit een compleet andere invalshoek,” vertelt Michiel van de Zandt, creative director van GIG.

Met flitsende beelden, scherpe edits en een hoog tempo vielen de korte video’s in de smaak. De laatste weken voor de huldiging volgde GIG de club op de voet, het veld en uiteindelijk tot op het bordes van het stadhuis. “Er was uren aan machtig mooi materiaal geschoten waar maar een fractie van was gebruikt. NAC was terug in de eredivisie en kreeg daarom, zoals iedere andere topclub, een documentaire van FOXSports. Met het beeldmateriaal wat we hadden, konden er wel twee lange films gemaakt worden,” legt Van de Zandt uit. GIG trok de stoute schoenen aan en stapte zelf op FOXSports af. “We kregen een kans en grepen hem met beiden handen aan. Het resultaat is een afgewogen documentaire: verhalend verteld, met een hoog tempo. In 25 minuten komt zowel de degradatie als het enorme volksfeest, dat los barstte met de huldiging, in beeld. De reacties op de film online en in real life waren overweldigend en ronduit ontroerend. We hebben er ineens 19.000 vrienden bij,” grapt Van de Zandt.

Uitreiking

Het grote wachten is nu op de bekendmaking van de winnaars van de Bonk Communicatieprijs Brabant 2017 die op donderdag 19 april aanstaande in LOFT Tilburg plaats zal vinden.

Meer informatie over GIG CREATIVE FILM PRODUCTION:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!