GMO Nederland in het Brabantse Hapert opent vol trots haar deuren

  • Industrie

GMO Nederland, specialist op het gebied van fijnmetaalbewerking, bestaat in 2019, in zijn huidige samenstelling, 15 jaar. Onlangs werd het bedrijfspand in Hapert vergroot en werd het machinepark uitgebreid met een paar nieuwe bewerkingscentra. Al die vernieuwingen, daar zijn ze best trots op bij GMO.

GMO Nederland in het Brabantse Hapert opent vol trots haar deuren

En dat willen ze graag laten zien aan hun klanten en andere belangstellenden. Daarom organiseert het bedrijf twee open dagen. 

Iedereen is welkom

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2019 opent GMO Nederland in Hapert haar deuren voor het publiek. De vrijdag is gereserveerd voor genodigden (zo’n 200 klanten en relaties). Op zaterdag kan iedereen die interesse in het bedrijf heeft, een kijkje komen nemen aan De Industrieweg 1F in Hapert. Omwonenden, maar natuurlijk ook familie en vrienden van de 32 medewerkers die bij GMO Nederland werken.

Robotisering tegen schaarste op arbeidsmarkt

“Wij hebben nu in totaal 15 machines”, vertelt directeur Herwin Jansen. “De laatste jaren hebben wij geïnvesteerd in een aantal machines die we, door robotisering en automatisering, onbemand kunnen laten werken. Alleen voor het omstellen van die machines zijn mensenhanden nodig.” Op deze wijze vangt het bedrijf de schaarste aan technische vaklieden op.

Kijkje in de keuken

Tijdens de open dagen worden bezoekers meegenomen op een veilige rondgang door de fabriek. De productie gaat gewoon door, waardoor men een goed beeld krijgt van de werkelijkheid van alledag. Ook het paradepaardje van het bedrijf, de productie van de onder eigen beheer op de markt gebrachte kunststof beugel, is dan te bewonderen. Naast metaal is kunststof een materiaal waar steeds vaker mee gewerkt wordt bij GMO Nederland.

Product in eigen beheer

“Dit is het grootste project dat we ooit hebben gehad”, vertelt Herwin Jansen. “Normaal produceren wij onderdelen voor machines op basis van tekeningen van onze klant. Dit kunststof product hebben wij zelf, in samenwerking met de klant, ontwikkeld. Het is dus een beschermd product: wij hebben het zelf bedacht en mogen het als enige ook produceren. We produceren nu zo’n 120.000 stuks per jaar. Het ziet ernaar uit dat dit product in de toekomst ook in het buitenland zal worden ingezet. Dat zou voor onze groei natuurlijk helemaal geweldig zijn!”

Wilt u ook wel eens ervaren hoe het eraan toegaat in een productiehal voor fijn metaal bewerking? En hoe dat nu precies werkt met die ‘robotmachines’? Dan bent u op zaterdag 13 april tussen 10 en 16 uur van harte welkom bij GMO Nederland in Hapert.

Auteur: Dianne Huijskens

Meer informatie over GMO Nederland bv:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!