Goed opgeleide medewerkers maken West-Brabant tot logistieke hotspot van Nederland

  • Onderwijs & Training
  • Bron: ROC West-Brabant

West-Brabant heeft een naam hoog te houden als het gaat om Transport en Logistiek. Al 5 keer is deze regio uitgeroepen tot nummer 1 logistieke hotspot van Nederland door een panel van experts. En daar speelt het ROC West-Brabant goed op in.

Goed opgeleide medewerkers maken West-Brabant tot logistieke hotspot van Nederland

Op basis van een 6-tal criteria komt de keuze voor logistieke hotspot tot stand. Twee van deze criteria hebben betrekking op de medewerkers; namelijk beschikbaarheid van goed personeel en inzetbaarheid en motivatie van medewerkers.

Enthouisiast maken

Het ROC West-Brabant werkt al een aantal jaren hard om studiekiezers enthousiast te maken voor de sector Transport en Logistiek. Met de opleiding Chauffeur Wegvervoer en de logistieke opleidingen tot medewerker, supervisor, teamleider of manager worden studenten op verschillende mbo-niveaus voorbereid voor een baan in deze afwisselende sector.

Talenten gezocht

De nieuwste opleiding die ROC West-Brabant vanaf september 2019 wil starten is die van Manager Transport en Logistiek. Dit is een 3-jarige studie op het hoogste mbo-niveau en levert studenten af die zijn opgeleid voor de wendbare en innovatieve organisaties van morgen. Er wordt aandacht besteed aan logistieke processen, managementtaken, personeelsbeleid, duurzaamheid, techniek en ondernemersvaardigheden. Naast stages in Nederland staat er ook een blokstage in het buitenland op het programma.

Open avond

Voor belangstellenden is er op 14 maart een open avond op het Markiezaat College in Bergen op Zoom en Zoomvliet College in Roosendaal. Wil je meer informatie, stuur dan een mail of kijk op de website van ROC West-Brabant.

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!