Goede prestatie Joost van der Velden tijdens finale mbo-ambassadeur

  • Onderwijs & Training
  • Bron: ROC West-Brabant

Voor Joost van der Velden (21), 3e jaars student Horeca aan het Zoomvliet College, bleef het maandagavond tijdens de verkiezing van de landelijk mbo-ambassadeur bij een top 10 notering. Tijdens het ambassadeursgala aan het einde van de Dag van het MBO werd de winnaar bekend gemaakt: Desiree Hernandez van Albeda.

Goede prestatie Joost van der Velden tijdens finale mbo-ambassadeur

Het komend jaar vertegenwoordigt zij het mbo op tal van bijeenkomsten en gesprekken, o.a. samen met de MBO Raad. Joost zal dat nog doen voor ROC West-Brabant.

Dag van het MBO

Op de dag van het mbo vond tijdens het MBO-ambassadeursgala de bekendmaking plaats. Sinds het moment dat de koning het mbo-jaar opende in Tilburg op 27 augustus jongstleden, streed Zoomvlietstudent Joost van der Velden met 41 andere Mbo-studenten om de landelijke titel ‘Mbo-ambassadeur’. Na twee succesvolle challenges bereikte Joost de laatste 10 deelnemers in de strijd. Gisteren bleek hij na de laatste challenge van deze 10 net niet de beste papieren te hebben voor de prestigieuze ambassadeursrol. Joost is toch heel blij met zijn ambassadeursrol die hij tot nu toe voor ROC West-Brabant heeft kunnen vervullen: “Ik ben de laatste maanden alleen maar meer in mijn ambassadeursrol gegroeid. Ik heb veel gesprekken gevoerd en vooral ook adviezen gevraagd. Daar leer je enorm veel van. Jammer dat ik het nu niet op landelijk niveau mag gaan doen, maar voor ROC West-Brabant biedt het ook al genoeg uitdaging en leermomenten”.

Stichting Jarige Job

Begin oktober was Rotterdam voor alle 42 deelnemers het decor voor de tweede challenge. Deze  stond in het teken van Stichting ‘Jarige Job’. Deze stichting bezorgt minder welgestelde kinderen een leuke verjaardag. De challenge bestond uit drie onderdelen en de ambassadeurs mochten zelf kiezen wat zij wilden gaan doen: traktaties maken, verjaardagsboxen inpakken of een feestje organiseren. Joost koos voor de eerste groep; niet verrassend gezien zijn horeca-opleiding. De drie juryleden (mbo-ambassadeur 2017, leerbedrijf van het jaar en mbo-docent 2017) hadden deze dag een zware taak en lette vooral op maatschappelijke betrokkenheid, probleemoplossend vermogen, communicatieve vaardigheden, creatief denken en vakkundigheid.

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!