Graafschap College Doetinchem introduceert nieuwe opleiding 'Smart Building'

  • Bouw
  • Bron: Graafschap College

De wereld van de Gebouwde Omgeving verandert en het onderwijs verandert mee. De nieuwe opleiding Smart Building van het Graafschap College is daar een mooi voorbeeld van. Onlangs kwamen 100 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het onderwijs naar het DRU Industriepark in Ulft.

Graafschap College Doetinchem introduceert nieuwe opleiding 'Smart Building'

Deskundigen uit het werkveld van installatietechniek, de bouw en het onderwijs gaven presentaties en inspiratiesessies over het ‘Nieuwe Bouwen’. Deze disciplines werken intensief samen in het Nieuwe Bouwen om duurzame, toekomstgerichte en generatiebestendige gebouwen neer te zetten. 

Presentaties

Als eerste spreker nam Jan Willem van de Groep (o.a. founder van Factory Zero) de toehoorders mee in zijn visie op het “nieuwe bouwen”. CO-2 beperken is de grootste uitdaging voor de bouwsector. Alfonso Wolbert van Arx Architecten ging in zijn presentatie in op de vorm en de rol van het ontwerp met betrekking tot duurzame en creatieve oplossingen. Biophilic Design: terug naar de natuur was zijn motto. Bram Schats van BINX / SMARTILITY richtte zich op de uitvoering van het nieuwe en transparante samenwerken en de relatie met betrekking tot het Bouw Informatie Model (BIM). Smartility Labs worden ontwikkeld en een nieuw beroep “de drone-piloot” is geboren.

Inspiratie

Guido Papai en Miguel Visser, seniordocenten aan het Graafschap College namen de aanwezigen tijdens een inspiratiesessie mee in de kennismaking en mogelijkheden van de nieuwe opleiding Smart Building. Ook de eerste studenten van de nieuwe opleiding presenteerden zich. In de tweede inspiratiesessie demonstreerde Rudy Grevers, consulent bij Alklima, zeer vernieuwende technieken.

Over de opleiding Smart Building

De opleiding Middenkader Smart Building is onderdeel van de opleidingen binnen de Gebouwde Omgeving en speelt in op de ontwikkelingen in de bouw en installatietechniek. Nieuwe bouwmethoden en innovaties in de installatietechniek vragen om nieuwe medewerkers en actieve samenwerking met en tussen de verschillende disciplines. Deze veranderingen vragen om een nieuwe generatie medewerkers. Een onderdeel van de oplossing is deze nieuwe opleiding.

Meer informatie over Graafschap College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!