Greenspread Brabant: zonne-energie met maximale opbrengst en minimale landschappelijke impact

  • Innovatie & MVO
  • Bron: BOM

BOM Renewable Energy, Scholt Group van energieondernemer Jan Scholt en duurzame-energie-ontwikkelaar Greenspread hebben onlangs samen Greenspread Brabant opgericht: een joint venture welke gaat investeren in zonne-energiesystemen op daken, gronden en wateren.

Greenspread Brabant: zonne-energie met maximale opbrengst en minimale landschappelijke impact

Landschappelijke inpassing en meervoudig ruimtegebruik staan hierbij voorop. Het eerste project van Greenspread Brabant, zonnepark De Vlaas in Deurne, wordt in november opgeleverd.

Greenspread Brabant

Greenspread Brabant biedt ondernemers en maatschappelijke organisaties zoals gemeenten, scholen, ziekenhuizen of waterschappen een totaaloplossing. De joint venture neemt de volledige ontwikkeling, financiering en exploitatie van zonne-energiesystemen voor haar rekening. Klanten betalen als tegenprestatie een vaste, maandelijkse vergoeding. Die wordt bekostigd uit de opbrengst van de energiebesparing. Daarnaast biedt Greenspread Brabant ook de mogelijkheid om daken, grond of water te verhuren ten behoeve van zonne-energiesystemen.

Van 10 naar 25 megawatt

Organisaties die al een SDE+ beschikking hebben uit 2016, 2017 of de voorjaarsronde 2018, kunnen zich per direct melden bij Greenspread Brabant. De joint venture beschikt over het vermogen om per direct 10 megawatt aan systemen te financieren. Met verschillende banken wordt gesproken over een uitbreiding naar minimaal 25 megawatt.

Grootverbruikers

Brabantse grootverbruikers met aansluitingen groter dan 3 x 80 Ampère, die nog geen zonnepanelen of subsidiebeschikking hebben, kunnen zich ook melden bij Greenspread Brabant. Voor die locaties zal Greenspread Brabant SDE+ aanvragen in de tweede fase van de najaarsronde, die start op 15 oktober.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!