GrensInfoPunt Rijn-Waal brengt brochure uit over grensoverschrijdend werken

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Euregio Rijn-Waal

„Kan ik een werknemer die in Nederland sociaal verzekerd is, in Duitsland laten werken?” Dat is een van de 30 vragen die het GrensInfoPunt Rijn-Waal in een nieuwe brochure beantwoordt. De titel: Werkgevers die inwoners van Duitsland in dienst willen nemen.

GrensInfoPunt Rijn-Waal brengt brochure uit over grensoverschrijdend werken

De brochure is mede mogelijk gemaakt door de Europese Commissie (EURES) en staat boordevol informatie over grensoverschrijdend werken. 

Veelgestelde vragen

Voor grensoverschrijdende zaken kan het zinvol zijn een medewerker in het buurland te zoeken. Binnen Europa is dat eigenlijk zonder problemen mogelijk. Toch is er een groot aantal voorschriften waar rekening mee gehouden moet worden. Dat leidt tot vragen, die vaak aan het GrensInfoPunt worden gesteld. De meestgestelde vragen zijn op een rijtje gezet in een brochure, die sinds kort gratis kan worden aangevraagd bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve. U stuurt daartoe een e-mail naar gip@euregio.org.

GrensInfoPunt

Van maandag tot en met donderdag is het GrensInfoPunt in Kleve ook open voor telefonische of persoonlijke adviezen. Werkgevers en werknemers vinden hier alles over grensoverschrijdend werken. Een advies in het bedrijf is ook mogelijk. Het GrensInfoPunt werkt namelijk in een netwerk van de meest uiteenlopende organisaties, zoals het Finanzamt en de Belastingdienst, het UWV en het Bundesagentur für Arbeit, vakbonden, de Sociale Verzekeringsbank en de Deutsche Rentenversicherung.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!