GrensInfoPunt Rijn-Waal organiseert lezing voor Nederlands die in Duitsland wonen

Veel Nederlanders afkomstig uit de grensregio Rijn-Waal kiezen voor Duitsland als hun vaste woonplaats. Sinds enige tijd gelden voor hen belangrijke nieuwe regels.

GrensInfoPunt Rijn-Waal organiseert lezing voor Nederlands die in Duitsland wonen

Zo vallen zij door wijzigingen tegenwoordig al snel onder Duits erfrecht en ook voor de belastingheffing hebben de nieuwe regels consequenties.

Lezing

Om u omvattend te informeren, organiseert het GrensInfoPunt Rijn-Waal een lezing met als thema "Actualiteiten voor Nederlanders die in Duitsland wonen". Tijdens deze lezing ontvang u een duidelijk antwoord op al uw vragen. Onder welk erfrecht valt u bijvoorbeeld en wat zijn de gevolgen hiervan? Bij welke notaris moet u een testament of huwelijkse voorwaarden laten vastleggen en wat gebeurt er als u de zaken niet goed geregeld heeft?

Sprekers

De sprekers van de lezing zijn notarissen, juristen en adviseurs van de internationale afdeling voor Duitsland van het advocatenkantoor Van Weeghel Doppenberg Kamps uit Doetinchem. Graag worden ook de persoonlijke vragen van de deelnemers beantwoord.

Meer informatie en aanmelden

De informatieavond vindt plaats op dinsdag 10 april van 19.00-20.30 uur in het Euregio-Forum van de Euregio Rijn-Waal, Emmericher Str. 24, D-47533 Kleve. Heeft u interesse om deze lezing bij te wonen? Meldt u dan tot 5 april a.s. via gip@euregio.org of +49-2821-793079.

Meer informatie over Euregio Rijn-Waal:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!