Groei Brainport Industries: meer dan 100 aangesloten bedrijven

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brainport Industries

Tijdens de algemene bestuursvergadering van Brainport Industries zijn weer een aantal high tech bedrijven toegelaten tot het toelevernetwerk. Hiermee is het aantal aangesloten bedrijven is gestegen tot boven de 100.

Groei Brainport Industries: meer dan 100 aangesloten bedrijven

Foto: Brainport Industries Campus

John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries “Vandaag heeft Brainport Industries meer dan 100 aangesloten bedrijven en we blijven van, voor en door ondernemers uit het toelevernetwerk en daar zijn we trots op”.

Mens, Technologie en Markt

De Cooperatie Brainport Industries is ruim zes jaar geleden opgericht door 9 initiatiefnemers met als doel het netwerk van de high tech toeleveranciers te versterken en verder te professionaliseren door actief in te zetten op samenwerkingsprojecten met de aangesloten bedrijven op de thema’s Mens, Technologie en Markt.  Thema’s die relevant zijn voor het versterken van de innovatie- en concurrentiekracht van de aangesloten bedrijven. Voorbeelden zijn de samenwerking in Teclab, Brainport Industries College, Addfab en de activiteiten in Zuid-Duitsland.

Brainport Industries Campus 

Daarnaast wordt nu hard gewerkt aan de realisatie van een Brainport Industries Campus waar naar verwachting begin 2018 de eerste bedrijven hun intrek zullen nemen. In deze fabriek van de toekomst werken bedrijven samen met kennisinstellingen en onderwijs om ideeën te realiseren en business cases te ontwikkelen.

Sterkere samenwerking

Door een sterkere samenwerking tussen Nederlandse toeleveranciers in de gehele keten kunnen Nederlandse toeleverende bedrijven hun internationale concurrentiepositie versterken. Want de internationale concurrentie gaat niet langer mee tussen individuele bedrijven, maar tussen industriële ketens en clusters.

Meer informatie over Brainport Industries:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!