‘Groene’ trucks voor DB Schenker in Nederland

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: DB Schenker

Met de aanschaf vijf MAN-trekkers voor het Nederlandse wagenpark van DB Schenker Logistics is een verdere stap gezet naar milieuvriendelijk rijden. DB Schenker besteedt veel aandacht aan het terugdringen van CO2 en de zogenoemde Carbon Footprint.

 ‘Groene’ trucks voor DB Schenker in Nederland

Speciaal voor het binnenlands vervoer zijn twee MAN TGS trekkers met LX cabine aangeschaft.

Hans Cleijsen, transportmanager Schenker Tilburg: “Op de beide trekkers hebben wij naast een schone Euro 5 dieselmotor ook gekozen voor de montage van een DualFuel groengasinstallatie met vier tanks van ieder 100 liter. Om overal groen gas te kunnen tanken zijn aan beide kanten van de truck aansluitingen aangebracht. Zeker op het punt van brandstofverbruik en CO2-uitstoot zijn onze verwachtingen hoog gespannen. Wij monitoren het brandstofverbruik heel secuur door middel van boordcomputers. Alle chauffeurs worden bovendien getraind op ‘zuinig rijden’. Verder heb je met DualFuel, ook wanneer er geen gas is, altijd de dieselmotor waarmee je duurzaam en betrouwbaar het werk kunt blijven verrichten.”

Over DB Schenker

DB Schenker Logistics behoort tot een van de logistieke marktleiders in Nederland en biedt werkgelegenheid aan zo’n 1.900 medewerkers. Met 19 vestigingen op 15 strategische locaties biedt de logistiek dienstverlener complete geïntegreerde services op het gebied van land-, lucht-, zeevracht en contract logistics voor het efficiënt beheersen van complexe, wereldwijde supply chains. ‘Green logistics’ vormt een speerpunt in het bedrijfsbeleid, waarin voorkomen, verminderen en compenseren van belasting van het milieu centraal staan.

Meer informatie over DB SCHENKER landtransport:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!