“Grote voordelen met koppeling RFEM rekensoftware aan VIKTOR-platform”

  • Technologie
  • Bron: MH Poly

Ingenieursbureau MH Poly gebruikt al jaren RFEM rekensoftware. Deze software wordt geleverd door MSc Engineering. Bard Louis, directeur bij MH Poly en Emiel Peltenburg, eigenaar van MSc engineering, hebben samen met VIKTOR een applicatie ontwikkeld op het VIKTOR-platform.

“Grote voordelen met koppeling RFEM rekensoftware aan VIKTOR-platform”

Deze applicatie zorgt ervoor dat berekeningen voor remmingwerken en meerpalen geautomatiseerd uitgevoerd kunnen worden zodat er eenvoudig meerdere iteraties gedaan kunnen worden.

Voorheen werden veel berekeningen voor remmingwerken met vuistregels gedaan. Dit kan nu niet meer, door de aangescherpte nieuwe normen. De berekeningen moeten nu exact gedaan worden, wat veel extra werk voor de ingenieurs oplevert. Alle opties één voor één met de hand doorrekenen is te veel werk, dus is er gekozen om deze berekeningen te automatiseren. Louis: “Het rekenen aan constructies gaat steeds meer geautomatiseerd worden. De tijd die je daarmee wint kan dan gebruikt worden om complexe problemen op te lossen.”

Peltenburg vertelt: “Repeterende elementen zijn erg geschikt om te programmeren en te berekenen door middel van een applicatie.” Bij repeterende elementen moet er steeds dezelfde berekening uitgevoerd worden, iets wat een applicatie op de computer veel sneller kan dan een constructeur met de hand. “Zodra de repetitie in een constructie gevonden is, levert het berekenen met een computer enorm veel tijdswinst op”, aldus Peltenburg.

MH Poly gebruikt de rekensoftware RFEM voor het berekenen van de remmingwerken. Louis was erg geïnteresseerd in het maken van een applicatie voor remmingwerken en heeft Peltenburg gevraagd om hier samen aan te werken. De applicatie die ze gemaakt hebben bevat een interface tussen de RFEM software en het VIKTOR-platform. Peltenburg: “We bieden aan al onze klanten een application programming interface (API) aan, waar applicaties op gemaakt kunnen worden. Dit was de eerste keer dat het op een professionele manier aangepakt is.”

In de herfst wordt de applicatie gepresenteerd op de klantendag van MSc Engineering. Voor de klantendag kan je je aanmelden via deze link

Lees hier het complete artikel.

Auteur: Thamar de Bonte

Meer informatie over MH POLY CONSULTANTS & ENGINEERS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!