HAN Sport en Bewegen participeert in Gelders Sportakkoord

  • Onderwijs & Training
  • Bron: HAN

Het Gelders Sportakkoord is een ambitieverklaring waarin ruim 80 verschillende organisaties samen optrekken om van Gelderland een aantrekkelijke sportprovincie te maken.

HAN Sport en Bewegen participeert in Gelders Sportakkoord

Naast een groot aantal gemeenten, Sportcentrum Papendal, de Gelderse Sportfederatie en NOC*NSF maakt HAN Sport en Bewegen samen met Topsport Gelderland deel uit van de participerende partijen. De overeenkomst is op 30 januari getekend.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Gelderse sport dat zoveel partijen formeel hebben getekend voor een gezamenlijke ambitie. Partijen die zich herkennen in de ambities en doelen van dit akkoord kunnen alsnog aansluiten.

Topsport Gelderland en Talentondersteuning

Topsport Gelderland is uitvoeringspartner van de provincie op het gebied van 'Talentondersteuning' en zet zich in voor de vooruitgang en het welzijn van (aankomende) topsporters in Gelderland.

HAN Sport en Bewegen is founding partner van Topsport Gelderland en ondersteunt ontwikkeling van actuele kennis over talentontwikkeling en topsport, sporters en talentprogramma's. De onderzoekers onder leiding van lector Johan Pion van het Lectoraat Herkennen en Ontwikkelen van Sport en Beweegtalent begeleiden en ondersteunen bijvoorbeeld de test- en meetprogramma's die Topsport Gelderland voor bonden en verenigingen uitvoert.

Sport, voeding en sociaaleconomische impact

HAN Sport en Bewegen levert samen met Topsport Gelderland ook expertise op het gebied van sportvoeding en sociaaleconomische impact van sport. Regionale Talentcentra en clubs die specifieke kennis zoeken kunnen hierdoor direct profiteren, zoals bijvoorbeeld van:

Ondersteuning vanuit de HAN minor Blessurepreventief samenwerken in de sport opent in een nieuw venster bij de Rugby Academie in Nijmegen en bij de Nijmeegse hockeyclub NHMC. Inzet van HAN-studenten vanuit de minor Prestatieverbetering in de sport opent in een nieuw venster en van kennis over Sportvoeding opent in een nieuw venster bij zwemvereniging Aqua Novio. Innovatieve concepten en producten op het gebied van voeding, sport en gezondheid via Topcentrum Eat2Move. Organisatie van evenementen voor verdere ontwikkeling van Gelderse topsporters en talenten en voor maatschappelijk effect van talentontwikkeling

Duurzaam investeren in sporttalent én sportclub

Op donderdagmiddag 30 maart vindt bij de HAN de installatie plaats van dr. Johan Pion, lector Herkennen en Ontwikkelen van Sporttalent. De lector aanvaardt zijn ambt met het uitspreken van de intreerede: 'Duurzaam investeren in sporttalent én sportclub'. Daarin bespreekt hij hoe het inzicht van de vakleerkrachten kan bijdragen aan de uitdagingen om talent te detecteren, identificeren, oriënteren en ontwikkelen. De HAN ondersteunt deze samenwerking onder meer door de ontwikkeling van diverse 'HAN-talent-tools'.

Heb je interesse in de ontwikkelingen op het gebied van sport en talent en heb je ook belangstelling om de installatie bij te wonen? Kijk dan voor meer informatie en aanmelding voor de bijeenkomst.

Meer informatie over Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN):

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!