HAS beste hogeschool volgens 'beste studies'-onderzoek Elsevier

  • Onderwijs & Training
  • Bron: HAS Hogeschool

Uit het onderzoek ‘Beste studies’ van Elsevier, komt HAS Hogeschool als beste hogeschool van Nederland naar voren. Van de 10 opleidingen kregen er 7 een bovengemiddeld oordeel van de eigen studenten.

HAS beste hogeschool volgens 'beste studies'-onderzoek Elsevier

De overige 3 werden gemiddeld beoordeeld. Elsevier en onderzoeksinstituut ResearchNed deden het onderzoek dit jaar voor de 22e keer.

Tophogeschool

Dick Pouwels, voorzitter van het College van Bestuur van HAS Hogeschool, reageert verheugd op de uitslag van het onderzoek: “Dit resultaat is een bevestiging van dat wat studenten, docenten en professionals uit het bedrijfsleven bij de HAS doen met elkaar bijzonder is. Wij zijn een tophogeschool: niet alleen in het opleiden van jonge mensen, maar ook in het samenwerken met voorlopers uit een sector die ertoe doet.”

Werken volgens het unieke HAS-concept

Hij vervolgt: “Dit vormt de basis voor ons unieke HAS-concept waarin studenten zich het beste ontwikkelen: het mét bedrijven continu werken aan innovatieve praktijkgerichte oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en morgen. Daarnaast zijn we een persoonlijke hogeschool en het is duidelijk dat studenten deze manier van werken waarderen.”

Categorie ‘specialistische hogescholen’

De hogescholen en universiteiten zijn in het onderzoek ingedeeld in categorieën vastgesteld op basis van de breedte van het opleidingsaanbod en specialismen. HAS Hogeschool valt onder de categorie ‘specialistische hogescholen’. Van de brede hogescholen haalde Avans Hogeschool de hoogste score. Resultaten uit de Nationale Studenten Enquête, uitgevoerd door Studiekeuze123, vormen de belangrijkste pijler voor Beste studies.

Over het onderzoek

Op donderdag 29 september publiceert Elsevier op bestestudies.elsevier.nl gedetailleerde beoordelingen van studenten over ruim 2.100 opleidingen, zowel bachelor- als masteropleidingen. Daarnaast is per opleiding nuttige achtergrondinformatie te vinden over onder meer contacturen met docenten, studierendement en de studentenpopulatie, zoals wat typische mannen- en vrouwenstudies zijn. Lees op elsevier.nl meer over het onderzoek.

Meer informatie over HAS Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!