HAS Food Experience bemachtigt plek in finale EEPA-Awards

De HAS Food Experience en Day for Change vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2018. Dat meldt de HAS Hogeschool uit de gemeente 's-Hertogenbosch.

HAS Food Experience bemachtigt plek in finale EEPA-Awards

Op 6 juni vond Ondernemersplein in Rotterdam de Nederlandse voorronde plaats van deze Europese Awards bij de Kamer van Koophandel  te Rotterdam. Vijf projecten pitchten hun initiatief voor de jury. Na een spannend beraad kwamen de HAS Food Experience en Day for Change als winnaars uit de bus. In november 2018 nemen zij het op tegen de meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de EU.

Innovatie stimuleren en belonen

Doel van de EEPA-Awards is het stimuleren van innovatie in Europa en het identificeren en belonen van initiatieven die ondernemerschap bevorderen. De Awards zijn bestemd voor (decentrale) overheden, kennisinstellingen, scholen, publiek-private samenwerkingsverbanden, die met creatieve en inspirerende projecten ondernemerschap stimuleren. De Europese Commissie organiseert de Awards al ruim 10 jaar.

De jury over de winnaars

De jury bestond uit Pieter Waasdorp (voorzitter), manager Ondernemerschap van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Toon Buddingh, incubator-ondernemer en Thomas Blekman, expert Corporate Effectuation & Strategy.

Juryvoorzitter Pieter Waasdorp: “We hebben deze 2 projecten genomineerd, omdat ze niet alleen creatief en inspirerend zijn maar ook een maatschappelijk impact hebben: Day for Change brengt kinderen niet alleen vaardigheden met betrekking tot ondernemerschap bij, maar geeft ze ook een ethisch kompas mee door  de inclusive financing projecten. HAS Food Experience geeft hun studenten een podium om kansrijke Food concepten te realiseren in de markt en te werken aan de fooduitdagingen van de toekomst. We zijn verheugd om deze 2  projecten de kans te geven zich op Europees niveau te presenteren en denken dat ze een grote kans maken om in Europa te winnen.”

Meer informatie over HAS Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!