HAS werkt mee aan toekomstverkenning Brabantse agrofood

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: HAS Hogeschool

Hoe ziet de toekomst van de Brabantse agrofood eruit? Een brandende vraag waar geen pasklaar antwoord op is. Maar je kunt je er al wel enigzins op voorbereiden door het ontwikkelen van verschillende scenario's. Daar werkte lector Frederike Praasterink van HAS Hogeschool aan mee.

HAS werkt mee aan toekomstverkenning Brabantse agrofood

Brabant Advies maakte samen met bureau Wing een toekomstverkenning voor het nieuwe provinciebestuur van de Provincie Noord-Brabant. Praasterink van HAS Hogeschool was erbij betrokken vanuit haar rol als lid van de Provinciale Raad voor de Leefomgeving, onderdeel van Brabant Advies. 

“Met een breed gedragen coalitie van agrofoodbedrijven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en overheden hebben we 4 scenario’s opgesteld richting 2050 die het nieuwe provinciebestuur de komende jaren kan gebruiken als inspiratiebron én als richtlijn als het gaat om het maken van politieke keuzes en het beleid daar daaruit voortvloeit. Het is niet de bedoeling de scenario’s te gebruiken als voorspelling, het is een voorstelling van welke kant het op kan gaan waarbij we ons gericht hebben op de meest onzekere trends. Uiteindelijk weet je nooit wat er echt gaat gebeuren, maar je bent er wel beter op voorbereid.”

Lees het complete interview met Praasterink op de website van HAS Hogeschool. 

Meer informatie over HAS Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!