Hauck HT investeert in nieuwe ovens met meerwaarde voor klant

  • Industrie

In het voorjaar van 2020 breidde Hauck Heat Treatment in Eindhoven het ovenpark opnieuw uit met de installatie van twee nieuwe vacuümovens. De in 2019 nieuw gebouwde bedrijfshal is hiermee nu compleet ingericht.

Hauck HT investeert in nieuwe ovens met meerwaarde voor klant

Terwijl in augustus 2020 heel Nederland zucht en steunt onder tropische temperaturen, vertelt Plant Manager Steffen Schneiders enthousiast over de twee nieuwe juweeltjes in het ovenpark, die met gemak de 1000 graden overstijgen en dan weer snel kunnen afkoelen. 

“Eén van de nieuwe vacuümovens is een metallische oven met isolatie en verwarming van molybdeen. Deze is aangeschaft omdat we meer capaciteit nodig hebben voor grotere, langlopende projecten.”

Grote meerwaarde voor klant

Hauck HT bewerkt stalen onderdelen die nodig zijn voor de algemene machinebouw. Door deze op hoge temperaturen te verwarmen en vervolgens heel snel weer te koelen, wordt het staal harder, slijtvaster en sterker. “Deze metallische oven is een heel schone oven waarin een zeer hoog vacuüm bereikt kan worden”, vervolgt Schneiders. “Het bijzondere eraan is dat we onderdelen ook onder waterstof kunnen behandelen. Dat zorgt er mede voor dat de materialen er heel schoon en blank uitkomen, zonder oxidaties. Dit is echt een uniek proces dat vooral voor klanten in de semi-conductor industrie van grote toegevoegde waarde is. Normaal bereik je een geheel schoon oppervlak alleen met een nabehandeling. Met onze nieuwste metallische ovens kunnen we de producten onder bepaalde voorwaarden echter zeer schoon en blank behandelen.”

De tweede nieuwe vacuümoven is een grafieten oven, die in de markt gebruikelijk is voor het uitvoeren van reguliere warmtebehandelingen in vacuüm. Deze oven kwam er ter vervanging van een ouder exemplaar. De nieuwe versie kan onder hoge druk (tot 15 bar) koelen, waardoor een zeer hoge afkoelsnelheid gerealiseerd kan worden en een breed spectrum aan materialen gehard kan worden.

Interne back-up

Met deze twee nieuwe aanwinsten bestaat het totale ovenpark van Hauck HT uit maar liefst 12 vacuümovens: 8 grafieten en 4 metallische. De tweede bedrijfshal, die eind 2019 in gebruik werd genomen, is volledig standalone met een eigen energie- en gasvoorziening. “In geval van een calamiteit in één van de twee hallen, kunnen we in de andere hal gewoon door blijven werken”, legt Schneiders uit. “Doordat we deze interne back-up hebben gecreëerd, kunnen we onze klanten nog meer zekerheid geven met betrekking tot onze bedrijfsvoering. En mochten er in een noodgeval toch nog capaciteitsproblemen ontstaan, waardoor we de levertijden bijvoorbeeld niet halen, dan kunnen we ook nog altijd werk uitbesteden aan de zusterbedrijven binnen onze groep.”

Vergaande certificering

Naast de al bestaande NADCAP certificering voor productieprocessen in de luchtvaartindustrie, werd Hauck Heat Treatment in augustus 2020 ook gecertificeerd voor AS9100, een kwaliteitsmanagement certificaat voor de luchtvaart. “Onze ovens zijn bovendien allemaal gekwalificeerd volgens de meest recente AMS2750F-norm, gesteld aan ovens in de luchtvaartbranche,” voegt Steffen Schneiders nog toe aan deze indrukwekkende certificatenlijst.

En dan is het hoog tijd om de medewerkers in de twee bedrijfshallen te trakteren op een verkoelend ijsje. Want die 35° temperatuur buiten koelt helaas niet zo snel af als de ovens waarmee ze gewend zijn te werken.

Auteur: Dianne Huijskens

Meer informatie over HAUCK HEAT TREATMENT EINDHOVEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!