Heembouw creëert plekken waar mensen willen werken

  • Bouw
  • Bron: Heembouw

In de bouwwereld wordt meer en meer gebruik gemaakt van allerlei data om klanten een passende oplossing te bieden voor hun huisvesting. Dat geldt onder andere voor bedrijven actief in de logistiek. Deze markt is al tijden booming, met als gevolg dat de bouwgrond op logistieke toplocaties schaars is.

Heembouw creëert plekken waar mensen willen werken

Aan de hand van innovatieve tools speelt bouwbedrijf Heembouw proactief in op marktkansen en identificeert het bedrijf kansrijke mogelijkheden.

Gronddatabank van Heembouw

Heembouw doet veel met data. Commercieel manager Job Kuijpers over de inzet hiervan: “We hebben al jaren onze gronddatabank, met data van beschikbare bouwgronden in Nederland. Naast de algemeen bekende kavels van gemeenten hebben we juist veel particuliere gronden en herontwikkelingslocaties in onze gronddatabank. Hiermee weten we de klant vaak te verrassen.”

Een voorbeeld van deze werkwijze is de herontwikkeling van de oude Betonson-locatie op Ekkersrijt in Son. De betonfabriek Betonson besloot te verhuizen naar een andere locatie. De 37 hectare beschikbare grond kwam vervolgens in exclusieve handen van Heembouw. Kujjpers: “Het opschonen van oude velden is in tijden van schaarste een uitkomst. Op de oude grond van Betonson hebben we inmiddels 4 nieuwe panden weten te ontwikkelen.

Big data

Om een goede keuze te maken voor een vestigingsplek, is er meer nodig dan alleen beschikbaarheid van een kavel. Kuijpers: “Wij verrijken deze gegevens met data over beschikbaarheid van personeel, werken met een mobiliteitsscan om inzicht te geven in de verkeers- en transportstromen van en naar het afzetgebied en hoe druk deze zijn. In combinatie met isochronen adviseren we over de aanrijdtijden. Zo onderbouwen we bij de klant exact wat voor hen de meest optimale vestigingsplek is, met relevante data onderbouwd.”

Productieproces

Ook door de samenwerking met het eigen architectenbureau Habeon Architecten is Heembouw in staat om het ontwerp naadloos aan te laten sluiten bij het productieproces van de klant. Kuijpers: “We denken niet direct aan de schil van het gebouw maar analyseren eerst de productieprocessen die in het gebouw moeten plaatsvinden. Hoe verlopen de processen en hoe kunnen deze het beste in het gebouw worden gepositioneerd? Pas als dat helder is, wordt het gebouw er omheen ontworpen.”

Heembouw Kemie

De nieuwe huisvesting van keukenbladen producent Kemie in Helmond is een voorbeeld als het gaat om het meedenken in het proces van een machinefabriek. “In deze nieuwbouw volgen functie en vorm elkaar op unieke wijze op”, vertelt Kuijpers. “Conform de wensen en eisen van Kemie hebben we één gebouw gecreëerd, waarin alle disciplines van het bedrijf samenkomen. Door slimme integratie van Kemie-producten is bovendien een stijlvol ‘visitekaartje’ voor het bedrijf gecreëerd.”

Futuristisch ontwerp

Dat een stereotype beeld van een ‘opslagloods’ allang niet meer klopt bewijst New Logic III, pal gelegen aan de A58 in Tilburg. In opdracht van ontwikkelaar DOKVAST maakte Habeon Architecten dit futuristische ontwerp. Kuijpers:Duurzaamheid staat voorop. Dus energiezuinig, passend in de omgeving, duurzaam materiaalgebruik, geheel gasloos en prettig om in te werken. De ontwikkelingen in de logistieke branche gaan snel. En willen we dat deze gebouwen lang kunnen blijven staan, dan moeten we ze slim ontwerpen. Bovendien: distributiecentra mogen tegenwoordig echt gezien worden.

Bezoek 's werelds meest duurzame DC

Op vrijdag 22 juni heeft u een unieke mogelijkheid een kijkje te nemen in deze futuristische DC ook wel  The Tube genoemd. Verdeeld over de dag organiseert Heembouw twee klantsessies met rondleiding door het gebouw. U kunt zich voor een van de sessies aanmelden via de website van Heembouw: www.heembouw.nl/bezoeknewlogic3 . Hier vindt u ook meer informatie over het event.

 

Meer informatie over Heembouw Bedrijfsruimten Zuid :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!