Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Textaafoam B.V.

  • Bouw
  • Bron: Heembouw

Op het industrieterrein Tradepark 58 in Tilburg, realiseert bouwbedrijf Heembouw momenteel de nieuwe huisvesting voor Textaafoam: een toonaangevende industriële groothandel voor meubelstoffen in Europa.

Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Textaafoam B.V.

De nieuwe locatie biedt voldoende ruimte voor verdere groei en maakt het mogelijk om alle logistieke en commerciële activiteiten op één locatie te concentreren. Habeon Architecten maakte het ontwerp voor de nieuwbouw in samenwerking met Quadrant4 en interieurarchitect H-Kwadraat architectuur uit Tilburg, die bestaat uit een bedrijfshal (12.395 m²)  met kantoor (1.992 m² ) en mezzanine (725 m²).

Een showroom als het centrale hart

De eyecatcher in het ontwerp is de hoofdentree met showroom. Hier kan de Europese meubelindustrie kennismaken met de nieuwste modetrends en inspiratie opdoen voor hun eigen meubelcollecties. De showroom is het centrale hart van de nieuwe huisvesting en vormt de koppeling tussen kantoor, het logistieke proces en de entree. Een zijde van de showroom kijkt uit op de surfplas die voor het pand ligt, waardoor er ook een verbinding met de omgeving is. Bij het ontwerp heeft Habeon Architecten nauw samengewerkt met Textaafoam en zijn interieurarchitect, met name om het concept van entree, ontvangst en showroom in de architectuur van het gebouw optimaal vorm te geven.

Voortgang bouwproject

Enkele weken geleden is Heembouw gestart met de inrichting van de bouwplaats en het bouwrijp maken van het bouwterrein. Quadrant4 B.V. zal namens de opdrachtgever de implementatie van het nieuwe kantoor concept, directievoering en de bouwbegeleiding op zich nemen. De oplevering is naar verwachting in juni 2019.

Meer informatie over Heembouw Bedrijfsruimten Zuid :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!