Helicon MBO en VMBO Nijmegen vieren 100 jaar groen onderwijs

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Helicon Nijmegen

Helicon viert dit met een gratis festival voor jong en oud waarbij ook André Kuipers aanwezig zal zijn.

Helicon MBO en VMBO Nijmegen vieren 100 jaar groen onderwijs


Groen onderwijs heeft de toekomst en biedt kansen voor iedereen. Dat laat Helicon opleidingen zien op zaterdag 5 oktober van 12.30 tot 17.00 uur met het Toekomst = Groen Festival aan de Energieweg 19 in Nijmegen. Aanleiding voor de feestmiddag is het bestaan van 100 jaar groen onderwijs in Nijmegen. De eerste lessen van de toenmalige Rijks Middelbare Tuinbouwschool gingen in oktober 1919 van start.

“Iedereen is welkom”, aldus Peter Sonnenberg, directeur van Helicon MBO Nijmegen:  “We laten zien waar groen allemaal goed voor is. En vooral ook hoe je zélf, als burger of als bedrijf of instelling, werkt aan een groene toekomst. Met onze vakkennis vanuit het groene onderwijs helpen wij daarbij. En daar liggen volop kansen tot samenwerking.”

Programma

Om 12.45 uur wordt het festival geopend door burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen.

Daarna gaat het programma om 13.00 uur van start met André Kuipers, die zijn kijk deelt op een groene toekomst vanuit zijn achtergrond als ruimtevaarder.

De hele middag kunnen bezoekers zich laten inspireren door workshops en presentaties over een innovatieve groene aanpak voor de toekomst. Er is volop gelegenheid om in gesprek te gaan met docenten, studenten en diverse bedrijven uit de praktijk waarmee Helicon samenwerkt. Je krijgt praktische, groene tips : van snoeitips voor de (bedrijfs)tuin en drone demonstraties tot workshops over het bouwen van je eigen insectenhuis en vachtverzorging van je huisdier. Voor de allerkleinsten zijn er allerlei groene spelletjes. Toegang en koffie/thee/limonade zijn gratis.
Op www.helicon.nl/100jaargroen is binnenkort het volledige festivalprogramma te vinden.

“Groen is zuurstof voor stad en mens en keiharde noodzaak”

In de tijd van de middelbare tuinbouwbouwschool stond groen letterlijk voor groene vingers en werken met planten, bomen en struiken. Groen betekent nu óók werken met dieren, maatschappelijke zorg en duurzaamheid voor bewoners in de -stedelijke- leefomgeving.
Sonnenberg: “Groen is zuurstof voor stad en mens en is keiharde noodzaak, willen we onze omgeving leefbaar houden. Het klimaat verandert en daar moeten we mee dealen, dierenwelzijn vraagt aandacht en de praktische zorg voor elkaar én onze omgeving vraagt om passende oplossingen waarbij mensen zelf de regie houden. We moeten daar nu echt mee aan de slag.
Samen met vele partners uit de praktijk leidt Helicon praktijkgericht op voor nieuwe ondernemende en innovatieve beroepen waar de markt om staat te springen: landschapsinrichter, adviseur duurzame leefomgeving, persoonlijk begeleider zorg en groen en paraveterinairen landbouwhuisdieren.

Reünie

Naast het festival organiseert Helicon MBO Nijmegen een reünie op zaterdagavond 5 oktober, voor iedereen die een groene mbo-opleiding in Nijmegen heeft gevolgd of in het groen onderwijs heeft gewerkt. Aanmelden voor de reünie kan via www.helicon.nl/100jaargroen

Meer informatie over Helicon MBO Nijmegen:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!