Helmond Stagestad zoekt bedrijven voor oriëntatiedagen VMBO-T-leerlingen

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Senzer

De behoefte van het bedrijfsleven is continu in verandering. De vraag hierbij is of we wel de juiste ‘hoofdjes en handjes’ opleiden voor de toekomstige arbeidsmarkt. Denk aan ontwikkelingen als robotisering, artificial intelligence en de internet of things.

Helmond Stagestad zoekt bedrijven voor oriëntatiedagen VMBO-T-leerlingen

Niet verwonderlijk dat de aansluiting tussen onderwijs en het bedrijfsleven op dit moment een zeer belangrijk maatschappelijk thema is. Werkbedrijf Senzer, VNO-NCW Brabant Zeeland en de OMO Scholengroep pakken dit vraagstuk proactief op en werken intensief samen om in de regio Helmond/Peelland die brug te slaan tussen school en werk. Een van de projecten is Helmond Stagestad.

260 derdeklassers snuffelen bij bedrijven 

Ook in 2018 worden weer Helmond Stagestad-oriëntatiedagen georganiseerd. Net als in de vier voorgaande edities nemen het Dr. Knippenberg College en het Carolus Borromeus College (beide onderdeel van de OMO Scholengroep) deel met hun leerlingen uit de derde klassen van het VMBO-T. De ruim 260 leerlingen gaan in maart en april snuffelen bij diverse bedrijven in Helmond en omgeving. Dit helpt de scholieren bij de oriëntatie op en keuze in studierichting en uiteindelijk hun werktoekomst. 

Bedrijven kunnen zich aanmelden

De voorbereiding hiervoor is nu in volle gang. Om alle leerlingen te kunnen laten deelnemen zijn er ongeveer 80 bedrijven uit Helmond en omgeving nodig die twee dagdelen willen investeren. Tientallen bedrijven hebben in vorige edities hun deuren al open gezet. Zij hebben de kans gegrepen om leerlingen, mogelijke toekomstige medewerkers, enthousiast te maken voor het eigen bedrijf en de sector. Bedrijven die ook mee willen doen, kunnen contact opnemen met Senzer. De exacte datum en het programma wordt vervolgens nader afgestemd. 

Meer informatie over SENZER:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!