Herbs & Spices ‘Leerbedrijf van het jaar’ voor beroepsopleider Curio

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Curio

Herbs & Spices uit Alphen is door beroepsopleider Curio uitgeroepen tot ‘Leerbedrijf van het jaar 2021’. Dit is deze week bekendgemaakt tijdens het webinar voor stagebedrijven ‘Curio in bedrijf’. Praktijkopleider en directeur Cindy van Egmond ontving hiervoor de bijbehorende bokaal uit handen van bestuursvoorzitter Rob Neutelings.

Herbs & Spices is een jong, innovatief bedrijf. Zij ontwikkelt gezonde voedingsconcepten. Gezond leven en verantwoord eten is hun drijfveer. In 2019 wonnen ze al de Cittaslow Ondernemersprijs.

En nu dus Curio Leerbedrijf van het jaar. Cindy is er trots op: “Jazeker! Maar ik sta hier niet voor de prijzen. Naast het ontwikkelen van gezonde voeding, vind ik het misschien een nog wel gavere uitdaging jonge mensen het belang van gezond te leren! En het mooie is, als je dat goed doet, leer je juist ook veel van hen. Die wisselwerking hebben we nodig voor de toekomst. En zo’n prijs is natuurlijk wel een bevestiging dat je het goed doet. Een perfecte motivator hoor”.

Cindy leidt pas sinds korte tijd mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze vakgerichte en sociale vaardigheden. Niet alleen van haar, maar van het hele team. Ze willen de studenten vooral prikkelen zelf na te denken en vragen te stellen: “We zijn een innovatief bedrijf. Dus we staan open voor veranderingen. Wij kunnen altijd verbeteren en dat doen we het liefst samen met de jonge generatie. Daar groeien we samen van. Nieuwsgierige studenten helpen ons daarbij”.

Ze vechten om stage te mogen lopen bij dit bedrijf

Karin van Boxtel is stagebegeleider bij Curio mbo horeca in Breda. Zij heeft Herbs & Spices genomineerd als Leerbedrijf van het jaar. “Cindy is erg betrokken bij school en opleiden. De studenten worden fantastisch door haar gecoacht. Zij leert de stagiaires niet alleen vakinhoudelijk heel veel, maar zeker ook op persoonlijk vlak. Ze heeft een fantastische visie en missie voor het bedrijf waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen een grote rol speelt”, aldus een enthousiaste Karin. “Onze studenten vechten bijna wie bij haar kan en mag stage lopen”, vult ze nog lachend aan.

Opleidingen uit het vakgebied voedsel, groen en gastvrijheid

Curio is een aantal jaren terug gestart met een nauwe samenwerking tussen de opleidingen horeca, voedsel en gastvrijheid. Juist omdat daartussen veel raakvlakken zitten. De ingrediënten die de horecastudenten in de keuken gebruiken voor het bereiden van een diner in het restaurant, komen uit de groene sector. Van grond tot mond. Het is handig als studenten weten hoe dat nou precies groeit. En wat voor voedingsstoffen erin zitten en hoe de smaak beïnvloed kan worden. De studenten van groen leren juist alles op dat vakgebied. Door die twee werelden al tijdens de studie samen te brengen ontstaat er een leerzame wisselwerking. Zeker in deze tijd waarin zowel voedselproductie als -bereiding veel aandacht krijgen. Vooral de vleesvervangers. Daarmee bereidt Curio studenten voor op innovatieve ontwikkelingen in hun vakgebied. Zo kijken en werken ze letterlijk en figuurlijk in elkaars keuken. Bij een innovatief voedingsbedrijf als Herbs & Spices komen studenten op dat vakgebied goed tot hun recht en kunnen ze veel leren.

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!