Het succes van Eindhoven

De hele wereld komt kijken naar het succes van Brainport Eindhoven. Het geheim? Ooit gaf iemand van de Economic Board Amsterdam een compliment aan Frans Schmetz, Managing Director van de High Tech Campus Eindhoven: ‘Jullie kennen elkaar allemaal.’

Het succes van Eindhoven

Eigenlijk is dat 'ons kent ons' uit nood geboren in de crisis van de jaren negentig. Toen hebben de captains of industry afgesproken dat ze samen naar oplossingen wilden zoeken. Een daarvan is dat je je netwerk inzet om zelf echt beter te worden. En dat doen ze nog steeds in Eindhoven. In deze wereld is snelheid essentieel, je moet je verrijken met de kennis van de ander. Voor je het weet is de window of opportunity voorbij.

Topsectorenbeleid

In het regeerakkoord blijft het topsectorenbeleid intact. Dat is belangrijk, want Hightech systemen en materialen vormen de grootste topsector. Net zo belangrijk is dat de actieagenda van deze sector doorklinkt in de regeringsambities. Het is daarom dat Eindhoven opgeroepen heeft om te investeren in infrastructuur, onderwijs en cultuur. Hierdoor wordt de regio aantrekkelijker, wat op zijn plaats weer de kern van de business raakt. Technische bedrijven zijn immers afhankelijk van nieuwe, jonge kenniswerkers, uit binnen- en buitenland. Als de regio niet aantrekkelijker wordt, dan verdwijnen die bedrijven of vergrijzen ze en kunnen ze niet meer mee in de concurrentie. De regio verliest dan zijn kracht.

Toekomstplannen

Wat Schmetz hoopt is dat Eindhoven met photonica-technologie dé opvolger van de halfgeleidertechnologie in huis heeft. In Photon Delta komen alle partijen bij elkaar op dat terrein - universiteit, kennisinstellingen en bedrijven - om de leidende positie niet alleen te veroveren, maar ook te behouden. Net zo belangrijk vindt Schmetz het dat er naar nieuwe onderlinge afspraken voor IP gekeken wordt. Samenwerkingsverbanden worden immers steeds creatiever en complexer. Gelukkig heeft de regio daarvoor al de juiste servicepartijen in huis.

Meer informatie over V.O. PATENTS & TRADEMARKS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!