Highway International wordt onderdeel van de AVA Group

  • Automotive

De Taiwanese fabrikant van auto-onderdelen Enterex International Ltd. heeft 70 procent van de aandelen van het Poolse bedrijf Highway International overgenomen en breidt zo zijn werkgebied in Europa verder uit.

Highway International wordt onderdeel van de AVA Group

Highway International zal vanaf nu verder gaan onder de naam AVA Central & Eastern Europe (AVA CEE) en zal onderdeel worden van de AVA Group, welke eerder is overgenomen in 2016.

Meerderheidsbelang

Het bestuur van Enterex heeft het plan goedgekeurd om een meerderheidsbelang in Highway International te verwerven, zij leveren truckradiatoren van OE-kwaliteit aan klanten in Oost- en Midden-Europa. Voor Enterex International zal deze overname een belangrijke bijdrage leveren aan de omzet van het volgend kwartaal.

Meer Europees marktaandeel

Na de overname van de AVA Group in 2016, welke motorkoeling- en airconditioningproducten exporteert naar klanten wereldwijd, markeert deze overname een volgende stap in het verwerven van meer Europees marktaandeel. Daarbij heeft deze overname ervoor gezorgd dat het assortiment wordt uitgebreid naar de complete industrie: automotive, truck en industriële toepassingen.

Een breed assortiment

De overname is ook bedoeld om het productportfolio van Enterex te diversifiëren door in te spelen op de markt van truckonderdelen en zo ook het al brede assortiment van de AVA Group verder uit te breiden. De overname maakt deel uit van een groter ambitieus plan wat in de toekomst zal zorgen voor een grote uitbreiding van de Taiwanese groep in Europa.

Meer informatie over AVA QUALITY COOLING:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!