Hoe dromen werkelijkheid werden op het Participatie Netwerk Event

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: WVS

Hoe kun je als organisatie succesvol samenwerken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Deze vraag stond centraal tijdens het Participatie Netwerk Event dat onlangs plaatsvond in Bergen op Zoom.

Hoe dromen werkelijkheid werden op het Participatie Netwerk Event

Het jaarlijks terugkerende evenement van het Regionaal Werkbedrijf West-Brabant, gericht op ondernemers, werd deze keer georganiseerd door WVS in samenwerking met het bedrijfsleven en had als doel zo praktisch mogelijk te kijken naar de kansen van sociaal ondernemen

Nog volop kansen

Het korte plenaire gedeelte van deze dag werd begeleid door dagvoorzitter Donatello Piras. Hij verzorgde samen met Barry Jacobs, locoburgemeester van de gemeente Bergen op Zoom, de aftrap van het event. Ook Tamara van Ark, staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Thomas Zwiers, wethouder gemeente Moerdijk, waren van de partij. In een gesprek met Donatello gaven zij met name aan dat er nog veel kansen liggen om nóg meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

Durven, denken, dromen en doen

Om snel naar de werkelijkheid van sociaal ondernemen te gaan, werden er vier inspiratiesessies (experiences) georganiseerd door de vier voormalig prijswinnaars van de Participatieprijs. Van de Lande, Gova, Bosch en Forever Direct brachten op geheel eigen wijze het thema sociaal ondernemen onder de aandacht. De vier sessies Durven, Denken, Dromen, Doen stonden in het teken van beleving in plaats van eenzijdige presentaties. Werkzoekenden, statushouders, acteurs en debaters vormden de ingrediënten voor deze bijzondere sessies.

Uitreiking Participatieprijs

Voor het vijfde jaar op rij werd aan het einde van het event de Participatieprijs uitgereikt aan een West-Brabantse organisatie die een succes heeft gemaakt van sociaal ondernemen. Vorig jaar won Gova (uit Nispen) deze prijs. Genomineerden van dit jaar waren Bikkelz (Breda), Buffel B.V. (Terheijden), Donkergroen (Etten-Leur) en Bleckmann/Timing (Bergen op Zoom). Voor die laatste werd een droom werkelijkheid toen zij de prijs overhandigd kregen.

Meer informatie over WVS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!