Hoe houdt u de arbeidsvoorwaarden op peil zonder hogere loonkosten?

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: ESJ Accountants

Met ingang van 1 januari 2011 wordt de werkkostenregeling drastisch gewijzigd.

Hoe houdt u de arbeidsvoorwaarden op peil zonder hogere loonkosten?

Dit heeft grote gevolgen voor het arbeidsvoorwaardenbeleid van bedrijven.De hoofdregel wordt dat alle vergoedingen en verstrekkingen als belast loon worden gekwalificeerd.  Een vaste vrijstelling van 1,5 procent van de fiscale loonsom vervangt een groot deel van de vrije vergoedingen en verstrekkingen. Niet alleen de vergoedingen voor reiskosten en scholing vallen onder deze vaste vrijstelling; ook het personeelsuitje, het kerstpakket en faciliteiten voor thuiswerken vallen onder het nieuwe forfait.

Er breken dus drukke tijden aan voor HR– en financiële managers om een weloverwogen keuze te kunnen maken en te bepalen hoe er met de verschillende vergoedingen moet worden omgegaan onder de het nieuwe regime van de werkkostenregeling. Hoe houdt u de arbeidsvoorwaarden op peil zonder hogere loonkosten?

Werkkostenregeling 2011, welke keuze maakt u?
De maatregelen gaan in per 1 januari 2011. Tot 1 januari 2014  mogen werkgevers ieder jaar de keuze maken of zij nog de bestaande wetgeving willen volgen of de nieuwe werkkosten-regeling. Dat lijkt een makkelijke keuze maar de wijziging is zo ingrijpend dat het van belang is om nu al actie te ondernemen.

Als gevolg van de werkkostenregeling zal de administratieve en interne organisatie van veel werkgevers moeten worden aangepast. Op één centraal niveau zal inzicht moeten zijn in de vergoedingen en verstrekkingen die medewerkers ontvangen. Anders is een juiste loonaangifte niet mogelijk.

Kennissessie 15 juni.
Op dinsdag  15 juni aanstaande organiseren ESJ Accountants & Belastingadviseurs en Westenburg Assurantiën een kennissessie over de werkkostenregeling. Deze bijeenkomst wordt gehouden in het NAC Stadion in Breda. Naast informatie over de werkkosten gaan we nader in op de WIA, de Wet Inkomen naar Arbeidsvermogen. De wet biedt ondernemers én hun werknnemers namelijk nog voldoende kansen. Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.esj.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!