Hoe maatwerk het wagenpark kan verduurzamen

  • Automotive

Vallei Auto Groep is de officiële Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens-dealer in de Vallei-regio. Met het Business Center denken zij mee met de zzp’er en het mkb. “Wij geven antwoord op al je vragen, zelfs op de vragen die je zelf nog niet bedacht had.'

Hoe maatwerk het wagenpark kan verduurzamen

Foto: Peter Franken (r), Volkswagen Bedrijfswagens maatwerkspecialist 

'Daar ligt namelijk onze kracht: jij zet niet alleen ons aan het denken, maar wij jou soms ook: hoe duurzaam ben je (en kan het nóg duurzamer)?” De specialisten zorgen voor een verdiepend en verrassend advies en gaan het gesprek niet uit de weg om de beste mobiliteitsoplossing te vinden.

Wat zoekt een klant écht?

Om aan te geven wat daar precies mee bedoelt wordt, neemt Ben van Voskuilen ons eerst een klein stapje mee terug in de tijd. “Vroeger kwam een ondernemer onze showroom binnen om zich te oriënteren. Hij stelde een aantal vragen over bepaalde typen Volkswagen Transporters en wij beantwoordden deze. Op basis daarvan maakte de klant zijn keuze, stelden wij een offerte op en was de deal rond. Nu de trend van het verduurzamen zich voortzet en er op dat gebied steeds hogere eisen aan bedrijven worden gesteld, hebben wij gekozen voor een heel andere aanpak. Ons Business Center team bestaat uit specialisten, met daarbij Peter Franken als de Volkswagen Bedrijfswagens maatwerk specialist. Onze specialisten geven niet alleen antwoord op de vragen van de klant, maar bieden ook een oplossing voor wat de klant écht zoekt.”

Durven door te vragen

Een voorbeeld: bij een bouwbedrijf denken ze een Transporter nodig te hebben van een bepaalde grootte. De maatwerk specialist vraagt een kijkje te mogen nemen in de bestaande bus en ziet daar een groot assortiment aan gereedschap. Met doorvragen komt hij erachter dat dat lang niet allemaal dagelijks gebruikt wordt. “Door gerichter materiaal mee te nemen dan nodig is bij bepaalde klussen, in plaats van alles dagelijks maar mee te slepen, bleek dit bedrijf naar een kleinere maat bus toe te kunnen. Een lichtere auto verbruikt minder brandstof en heeft lagere kosten. Erachter komen waar je gewicht kunt besparen: ook dat is verduurzamen”, aldus van Voskuilen. “We merken dat er echt een behoefte is ontstaan in de bouwwereld om met ons in gesprek te gaan over duurzame mobiliteit. Zeker ook nu het mkb met concrete plannen moet komen in het kader van de CO2 prestatieladder. Je kunt als ondernemer niet meer denken: dat komt later wel een keer. Dat moet je nu goed gaan regelen.”

Experts

Peter Franken is de Volkswagen Bedrijfswagens maatwerkspecialist. Hij heeft een technische achtergrond in het ontwerpen en bouwen van klant specifieke aanhangwagens en gaat, met al deze expertise, gericht op zoek naar waar een klant echt behoefte aan heeft. “Ik vraag vooral door over het laadgedeelte van de auto. Bijvoorbeeld in geval van een pick-up: moet die open of gesloten zijn, moet die kunnen kiepen en afgedekt kunnen worden. Wat ga je ermee vervoeren, hoeveel, hoe vaak? Bij grote projecten wordt een groep met specialisten gevormd met hun eigen expertise om in gesprek te gaan met directie en medewerkers. Dit zorgt ervoor dat er ook een goed beeld verkregen wordt van de wensen van de medewerkers die de auto zullen gaan gebruiken. Zo komen we tot veilige, flexibele en duurzame oplossingen.” Naast deze technische kennis, is Peter ook VNA1 gecertificeerd. “Ik kan onze klanten dus ook op fiscaal gebied goed adviseren over het financieel beheer van hun wagenpark. Kopen, financieren, leasen of een combinatie ervan. Er zijn veel mogelijkheden die per bedrijf flink kunnen verschillen.”

Duurzaam alternatief

Tot slot nog een praktijkvoorbeeld over een ondernemer in de bouw die elektrisch wilde gaan rijden. Vallei Auto Groep levert elektrische bedrijfswagens, maar bij doorvragen bleek dat het aanhanggewicht en het laadvermogen van deze klant tot een te kleine actieradius zou leiden. “Wij hebben toen een groengas auto geadviseerd, waarmee de klant klimaatneutraal rijdt. Nee, we hebben niet aan de eerste vraag van de klant voldaan, maar wel een praktisch én duurzaam alternatief geleverd.”

Ben je geïnteresseerd in wat Vallei Auto Groep voor jouw wagenpark kan betekenen? Neem dan contact op met Peter Franken via 06 – 23437104 en pfranken@valleiautogroep.nl.

Tekst: Dianne Huijskens

Meer informatie over VALLEI AUTO GROEP :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!