Hogescholen organiseren werkconferentie omtrent businessmodellen voor de circulaire economie

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Saxion

De Circulaire Economie mag zich in een groeiende belangstelling verheugen. Nederland heet in 2050 “circulair” te zijn. Dit past in het kader van de triple-transitie opgave, te weten het werken aan de klimaatopgave, de energietransitie en de circulaire economie.

Hogescholen organiseren werkconferentie omtrent businessmodellen voor de circulaire economie

Het beleid krijgt steeds verder vorm in onder andere het Grondstoffenakkoord, de transitieagenda’s en de Klimaatagenda (2019). Zaak is om dit beleid aan te laten sluiten bij de reële economie.

Werkconferentie circulaire economie

Dit vraagt om het ontwikkelen van een generatie businessmodellen die deze aansluiting faciliteert. Daarom organiseert Saxion in samenwerking met de Hogeschool Arnhem/Nijmegen, Windesheim en de Radboud Universiteit in het kader van het CIRCLES-programma een werkconferentie die concrete handvatten biedt om die businessmodellen voor de circulaire economie te ontwikkelen.

Programma werkconferentie

Gedurende deze middag wordt het gratis werkboek ‘Circulair Organiseren’ gepresenteerd. Dit werkboek helpt bedrijven hun eigen circulaire businessmodel te ontwikkelen. Daarnaast zijn er workshops over de praktijk en ervaringen van bedrijven (koplopers) met de circulaire transitie. En is er een workshop over hoe een nieuwe online kennis community de verbinding tussen praktijk en onderwijs kan versterken. In een gezamenlijk debat proberen we tot de ontwikkeling van een regionale onderzoeks- en kennisagenda te komen. Kortom: een boeiende en veelzijdige middag voor bedrijven, studenten en docenten over actuele ontwikkelingen rond de circulaire economie.

Meer informatie en aanmelden

De werkconferentie circulaire economie vindt plaats op dinsdag 20 november van 13.00 uur tot 17.00 uur in de Gasfabriek te Deventer. Aanmelden voor dit event kan via EventBrite en kost bezoekers 50 euro met uitzondering van studenten.

Meer informatie over Saxion Hogescholen:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!